Osijek
KONFERENCIJA ZA MEDIJE OSJEČKOG HDZ-A

Stanovnici B. Bartoka žive u nemogućim uvjetima
Objavljeno 12. studenog, 2019.
Često teške i opasne situacije opisujemo frazom - voda je došla do grla. U situaciji u kojoj se nalaze stanovnici Ulice Bele Bartoka, u naselju Mađarska Retfala, ta fraza, nažalost, nema samo figurativni karakter, nego je vrlo blizu istini. Zbog potpuno nefunkcionalnog sustava oborinske odvodnje, nakon svake obilnije kiše, ta inače lijepa i mirna ulica u kojoj je smješten i Dječji vrtić Jelenko, biva potpuno potopljena, kao i podrumi i garaže mnogih kuća, zbog čega su gumene čizme i potopne pumpe njihova standardna oprema.

Kako bi skrenuo pozornost na taj višedesetljetni problem, Gradski odbor HDZ-a Osijek jučer je na toj lokaciji organizirao konferenciju za novinare pod nazivom "Zaboravljena Ulica Bele Bartoka u Osijeku".

- Organizirali smo peticiju i prikupili 160 potpisa da bismo konačno riješili ovaj kapitalni problem. Ono što tražimo nije ništa što nam po pravu ne pripada, a to je poboljšanje životnih uvjeta. Ovo su nenormalni uvjeti, a problem je tim veći što ovdje živi mnogo građana treće životne dobi koji su bolesni i zbog loše ceste godinama nisu u mogućnosti izići iz svojih domova - poručila je Antonija Huljev, vijećnica Gradske četvrti Retfala.

"Kanalizacija je začepljena, temelji i zidovi se urušavaju, a zbog poplava garaže ne koristimo već 20 godina, fekalije nam ulaze u domove...", dio je to onoga što smo jučer mogli čuti od ogorčenih stanovnika Ulice Bele Bartoka. Razmjere ove zaista nevjerojatne i neizdržive situacije najbolje će ilustrirati činjenica da su neki od njih ispred ulaza u garaže morali napraviti vodene brane.

- Ovdje imamo očigledan problem, situaciju gdje je 160 osoba potpisalo peticiju, međutim, bez reakcije gradskih čelnika. Mi ih i ovim putem pozivamo da ne zaboravljaju na svoje obveze i sugrađane, nego da počnu rješavati probleme koji ih muče - poručio je Ivan Radić, predsjednik osječkog HDZ-a. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike