Osijek
DOGOVOR RIBIČA IZ OSIJEKA I FUNTANE

Povelja suradnje Slavonaca i Istrana
Objavljeno 13. studenog, 2019.
Predsjednik Zajednice sportskih ribolovnih društava Osijek Igor Lončar potpisao je Povelju suradnje sa SRD-om “Grma” Funtana i EZU Trofej Osijek. Bernard Opančar, tajnik Zajednice, navodi da je to rezultat dogovora ta dva kluba s različitih tipova voda. Gosti iz SRD-a “Grma” Funtana obišli su rijeke Dunav i Dravu te se upoznali s načinom ribolova na rijekama, a posebno s kulinarskim delicijama slavonskog kraja.

- Ističem da je ovakav put suradnje preduvjet stvaranja napretka u razvoju Hrvatske i da su pojedinci ti koji svojom voljom i ljubavi prema sportu pokreću svaku inicijativa za boljitkom u sportu. Sam ribolovni sport i lov nije popularan među mladima i prikazivanjem na javnim mrežama pridonosimo i popularizaciji sportova koji nisu atraktivni za mlade ljude - kazao je Igor Lončar, predsjednik Zajednice SRD-a Osijek.

Povelju su potpisali u ime SRD-a “Grma” Lorenzo Štifanić, a u ime Trofeja Osijek Darko Prokeš. Voditelj protokola, tajnik Zajednice Bernard Opančar, ocijenio je da je ovaj značajni korak doprinos razvoju sporta i turističkoj ponudi Slavonije i Istre, a zajednička natjecanja i edukacija mladih pridonijet će i kvalitetnijoj zaštiti voda od devastacije. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZLOŽBA INDUSTRIJSKE BAŠTINE „OLT TIMES“

Sjećanje na slavne
dane industrijskog diva

2

ZAVRŠENA NAKON OSAM GODINA ISTRAŽIVANJA

Knjiga “Pustare južno od Osijeka”

3

PREDSTAVLJENA KNJIGA O PROGONU NIJEMACA NAKON 1945.

Sjećanja na zatočeništvo u logoru Osječanke Magde Katić rođ. Wiesenthaner