Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠICA

Vukovarke potpuno zasluženo preuzele slavonski primat
Objavljeno 12. studenog, 2019.
Na osječkom parketu gošće su stigle do treće ovosezonske pobjede za samo 70 minuta igre

Iza nas je prvi slavonski obračun odbojkašica u sklopu Superlige, gdje ugled Istoka brane Osijek i Enna Vukovar. U Gradskom vrtu igralo se za vrijedne bodove, ali i primat u regiji koji su potpuno zasluženo preuzele odbojkašice s Dunava.

Nakon dvije sezone, ponovo su u istom rangu natjecanja Osječanke i Vukovarke, a još tamo u sezoni 2016./17. sastav s Drave ostvario je dvije lagane pobjede u međusobnim ogledima. To je bilo nekad, a odnos snaga sada se promijenio i slavonski primat preuzela je ekipa koju vodi Ivana Džamarija. Vukovarke su u sklopu 5. superligaškog kola apsolutno dominirale na osječkom parketu, pred 200-tinjak gledatelja nadigrale su suparnice u svim elementima, stigavši na kraju do (pre)lagane pobjede u tri seta. Nije pobjeda gošći iznenađenje, ali malo tko je očekivao da će za nju biti potrebno ostati na parketu samo 70 minuta. No za neizvjesn(ij)u su borbu trebala dva raspoložena suparnika, što Osijek ovaj put nije bio. A to je iskusniji suparnik kaznio i iskoristio na najbolji način.

- Znali samo da nas čeka ogled s mladom i perspektivnom ekipom, stoga nisam unaprijed prognozirala i očekivala da ćemo sve riješiti u tri seta. Mi smo prošlu rundu imale tešku utakmicu na gostovanju kod Marina Kaštela, gdje smo loše reagirale i doživjele uvjerljiv poraz. Nakon što smo tamo potučeni, nisam znala kakva će biti reakcija u Osijeku, hoćemo li se prije svega psihički oporaviti. No igračice su odigrale sve prema dogovoru i na kraju nas je to nagradilo pozitivnim rezultatom. Imao je domaćin i peh, ozljeda prvog tehničara na početku utakmice sigurno je utjecala na njih. S druge strane, mi smo nešto iskusniji, znali smo prepoznati i iskoristiti sve prednosti koje su nam se pružile - rekla je trenerica Enna Vukovara, koja je stigla do svoje treće pobjede u pet dosadašnjih nastupa.

Osijek i dalje ostaje na dva trijumfa, oba gostujuća, prvi bodovi nikako da se osvoje u svom Gradskom vrtu. Istina, dosadašnji gosti nisu bili "mačji kašalj" (prije Rijeka CO), ali osvojeni set u dvije domaće utakmice ipak je premalo. Priželjkivale su Osječanke premijerno domaće slavlje, ali akcije su im pale na samom otvaranju slavonskog derbija, kada je klecnulo koljeno tehničarki Dori Gadžić. To je, čini se, samo pojačalo nervozu i nesigurnost domaćih odbojkašica, koje su s povećim brojem pogrešaka (ponajviše na servisu) dodatno darivale suparnice, kod kojih je sjajno funkcionirala osovina Majer - Ćirić - Bilić, taj tercet sve je propisno iskažnjavao. A kod domaćih nitko raspoložen i u stanju da izvuče ekipu iz gliba u koji je upala.

- Ozljeda na otvaranju sigurno nas je poremetila, ubrzo se uvukao strah, što se najbolje vidi na tome kako smo servirali. Izgubili smo sigurnost, a s druge strane Vukovar je bio čvrst i odigrao je odličnu utakmicu. Čini se da bolje igramo u gostima, sreća pa sljedeće nedjelje idemo kod splitskih Brda - kaže trener Miroslav Đekić, koji će nakon što se odradi predstojeće gostovanje sa svojim igračicama imati čak tri domaćinstva zaredom. Valjda će se napokon onda i slaviti pred svojim navijačima.

Nino Benčina
SUPERLIGA - ŽENE
Rezultati 5. kola: Poreč - Olimpik 3:0 (16, 20, 9), Marina Kaštela - Brda 3:0 (18, 19, 19), Rijeka - CO - Split 3:0 (17, 18, 17), Osijek - Enna Vukovar 0:3 (-20, -18, -14)
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike