Svijet
OPTUŽIO GA DA ŽELI SRUŠITI DRŽAVU

Mektić: Dodik izaziva migrantsku krizu
Objavljeno 11. studenog, 2019.
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić upozorio je u ponedjeljak kako problem ilegalne migracije u toj zemlji postaje sve teži zbog političkih blokada, a kao izravnog krivca za takvo stanje označio je člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika optuživši ga da planski opstruira provedbu bilo kakvih predloženih mjera jer na taj način želi srušiti BiH kao državu.


Na konferenciji za novinare Mektić je kazao kako Dodik već mjesecima iznosi lažne tvrdnje da Vijeće ministara BiH nema nikakav plan za rješavanje problema ilegalnih migracija, što nije točno. "To je laž, dezavuiranje i pokušaj manipulacije", kazao je Mektić pojašnjavajući kako Vijeće ministara redovito razmatra ovaj problem te je predložilo niz mjera koje bi valjalo poduzeti, no Predsjedništvo BiH nije odobrilo ni jednu jer se svakoj usprotivio upravo Dodik. Kao dokaz za to naveo je činjenicu da je zbog Dodikova protivljenja odbijeno zapošljavanje 500 graničnih policajaca. H
Granična policija bez tehničke opreme
"Predsjedništvo BiH nije nam odobrilo ni jednu marku za rješavanje problema migracija", kazao je Mektić dodajući kako Granična policija zbog toga nema ni tehničke opreme koja joj je potrebna. Dodika je prozvao i zbog toga što je odbio dati suglasnost da se pripadnici oružanih snaga BiH angažiraju kako bi policiji pružili potporu u osiguranju nadzora granice iako je Vijeće ministara predložilo da oni to čine bez oružja te da sudjeluju isključivo u postavljanju zapreka.
Najčitanije iz rubrike