Regija
DAN VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Dali nekretnine gradu i općinama
Objavljeno 12. studenog, 2019.
OTOK - Dan Vukovarsko-srijemske županije obilježava se 11. studenoga, na blagdan sv. Martina, njezina zaštitnika, a ove godine svečanost je održana u Domu kulture u Otoku.

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar državne imovine dr. sc. Mario Banožić na svečanoj je sjednici uručio četiri tabularne isprave ravnateljici Osnovne škole ‘‘Siniša Glavašević‘‘ u Vukovaru Slavici Mišić, ravnatelju Doma učenika ‘‘Vukovar" Zlatku Hegedušu, načelniku općine Nuštar Hrvoju Drinovcu te načelniku općine Babina Greda Josipu Krniću.

- Darovane nekretnine postaju vlasništvo jedinica lokalne samouprave. Time pokazujemo odgovornost i želju da svu neaktivnu državnu imovinu stavimo u funkciju, a koja će biti na dobrobit jedinica lokalne samouprave i cijele Hrvatske - rekao je ministar Banožić.

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić istaknuo je zadovoljstvo brojnim aktivnostima koje su provedene u Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednjih godinu dana, a koje će dovesti do poboljšanja.

- Moramo nastaviti ovim putem u svim sektorima, no nisam zadovoljan realizacijom državnih projekata, infrastrukturnih, na našem području, koje znače život za gospodarstvo, kao i radna mjesta - rekao je Galić.

Počast županije (postumno) dobio je Robert Zadro, a nagrade za životno djelo uručene su Idrizu ef. Bešiću i Danijelu Rehaku. Ove godine nagrade županije dobili su dr. sc.Vladimir Karabalić, Vladimir Zlatarić, Anka Remenar i Branko Grebenac-Luis, a povelje su dobili tvrtka Bjelin Otok d.o.o, tvrtka Multinorm d.o.o, Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, Nogometni klub ‘‘Borac‘‘ Drenovci, Športski nogometi klub ‘‘Sloga‘‘ Račinovci, Veterinarska stanica d.o.o Županja i Hrvatski radio Županja.

- Meni je drago što su me u županiji prepoznali na osnovu dugogodišnjeg rada, pokušavamo pokrenuti ratni turizam u Vukovaru - rekao je Danijel Rehak.

Na svečanoj sjednici sve je uvodno pozdravio dr. Mladen Karlić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, te zamjenik maršaleka Velikopoljske regije Wojciech Jankowiak. M.K.
Najčitanije iz rubrike