Autoglas
MJERILO U KLASI

Citroën C5 Aircross Hybrid prvi je korak prema e-tržištu
Objavljeno 12. studenog, 2019.
Novi SUV C5 Aircross Hybrid bit će dostupan u Hrvatskoj sredinom 2020. godine

Citroën je predstavio SUV C5 Aircross Hybrid. Odlikuje se modularnošću koja je mjerilo u klasi te je zbog toga najsvestranije vozilo u svom segmentu jer ima tri stražnja klizna zasebna sjedala koja se mogu podešavati po nagibu i sklopiti, a obujam prtljažnika je "Best in Class".

Zahvaljujući dometu od 50 kilometara u električnom načinu rada, emisiji CO2 od 39 g/km i potrošnji od 1,7 l/100 km prema ciklusu WLTP, C5 Aircross Hybrid predstavlja novu etapu u energetskoj tranziciji Citroëna zbog svog punjivog hibridnog motora. Proizvodi se u Francuskoj u tvornici Rennes - La Janais. Izvedbe opremljene motorom s unutarnjim izgaranjem već su prodane u više od 80.000 primjeraka, a novi C5 Aircross Hybrid bit će dostupan na hrvatskom tržištu krajem prvog polugodišta 2020.SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja prvi korak u pohodu Citroëna na tržište električnih vozila, čiji je cilj da do 2025. uvede električne izvedbe u svoju cjelokupnu gamu. Naime, 2020. će godina za Citroën biti godina širenja game koja će, osim motorima s unutarnjim izgaranjem visokih performansi, biti obogaćena i potpuno električnim vozilima i vozilima s punjivim hibridnim motorima. Svi novi modeli imat će i električne izvedbe, čime će se ispuniti cilj u pogledu odgovornog energetskog prelaska.

SUV C5 Aircross Hybrid je tiho gradsko vozilo koje se može kretati bez zvuka i bez vibracija u svakodnevnim vožnjama, pruža izvanrednu udobnost u vožnji i time dodatno pojačava dojam izolacije dobivene višeslojnim prednjim staklima koja izoliraju zvuk, ovjesima s progresivnim hidrauličnim graničnicima ili sjedalima Advanced Comfort. Time se stvara dojam vožnje kao na letećem tepihu, karakterističan za Citroënova vozila u prošlom stoljeću.

Tu je i potpuni užitak i fluidnost električne vožnje zahvaljujući velikom okretnom momentu od 320 Nm koji je trenutno dostupan i linearnom ubrzanju koje se postiže zahvaljujući električnom automatskom mjenjaču s osam stupnjeva prijenosa (ë-EAT8). S ukupnom snagom od 225 KS (benzinski motor od 180 KS, električni motor od 80 kW) novi SUV C5 Aircross Hybrid nudi vozne osobine visoke klase za naglašeni užitak u vožnji.

Milan Bugarić
VELIKI OBUJAM PRTLJAŽNIKA
Obujam prtljažnika je u rasponu od 460 do 600 litara, što je rekordna vrijednost u kategoriji vozila C-SUV s punjivim hibridnim motorom. Jednostavan i ugodan, novi SUV C5 Aircross Hybrid vozilo je s punjivim hibridnim motorom osmišljeno da olakša svakodnevicu. Brzo punjenje može se programirati, a tu je i bogati sustav internetskih usluga za vozača i putnike.