Sport
IVICA KULEŠEVIĆ NAKON PORAZA:

Nisam nikoga htio uvrijediti, previše je negativnosti
Objavljeno 11. studenog, 2019.

Strateg Hajduka Damir Burić bio je zadovoljan zbog pobjede, ali je, osim pohvala svojim igračima, žestoko raspalio po sucima utakmice na čelu s Igorom Pajačem.


- Odigrali smo srčanu i hajdučku utakmicu. Očekivao sam zanimljiv susret jer Osijek je kvalitetna momčad. U početku smo imali grč, a kad smo se oslobodili od toga, prvi dio susreta trebali smo završiti s tri pogotka prednosti. Umjesto toga primili smo gol u završnici prvog poluvremena, što nas je poremetilo. Osijek je uspio izjednačiti, ali opet smo se vratili i pobijedili. Moram reći kako je uoči prvog Osijekova pogotka bilo zaleđe, uoči drugog pogotka bio je prekršaj na Ismailiju, isključenje Jaira. Malo toga nam je išlo u korist, a opet smo uspjeli pobijediti. Ljuti me što ćemo za susret s Dinamom u sljedećom kolu imati jako puno suspendiranih igrača - rekao je Damir Burić, trener Hajduka.


Hajduk je zabilježio rekordnu osmu domaću pobjedu zaredom ove sezone i sedam bodova ima ispred Osijeka u borbi za drugo mjesto.


- Osijek je momčad koja je na našoj razini, što je i pokazao u ovoj utakmici. Idemo mi dalje, čeka nas još dosta posla, ali ako budemo igrali ovako srčano, neće biti problema - smatra Burić.


Trener Osijeka Ivica Kulešević imao je razloga biti nesretan nakon derbija s Hajdukom, ali samo zbog konačnog rezultata. Njegova se momčad na Poljudu predstavila u hrabrom izdanju, nijednog trenutka defenziva nije bila prva opcija, opet je uspjela anulirati dva pogotka zaostatka, ali je na koncu ostala praznih šaka.


- Bio je to pravi derbi. Puno pogodaka, a presudile su ga naše velike individualne pogreške. Utakmica je bila izjednačena, a obje su momčadi imale razdoblja u kojima su dominirale. Kod Hajduka se osjetila nervoza, posebno nakon našeg prvog pogotka. Kada smo izjednačili, imao sam osjećaj kako možemo i pobijediti, ali onda je stigla ta pogreška koja je susret usmjerila na stranu Hajduka. Željeli smo se nadigravati jer smo bili svjesni kako nam samo obrambeni gard neće donijeti sreću. Na kraju smo ostali bez plijena, ali smo odigrali solidnu utakmicu nakon koje imamo za čime i žaliti - rekao je Ivica Kulešević, trener bijelo-plavih.


Naravno, nije mogao izbjeći pitanje o izjavi koju je dao uoči utakmice, a vezana je uz atmosferu na Poljudu za koju je napomenuo kako nekada sliči na "atmosferu linča".
- Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti ili omalovažiti. Tek sam izrekao svoj stav o općoj atmosferi u hrvatskom nogometu u kojoj je više negativnih stvari nego pozitivnih, kako bi trebalo biti. Mislim kako je kod nas taj pritisak otišao malo predaleko - zaključio je Kulešević. D.Keler
MARIĆ: ŽELIM BITI PRVI STRIJELAC LIGE
Jairo

Hajduk

Znali smo da trebamo dobiti utakmicu poslije dva poraza od Gorice. Pobjedu posvećujem treneru Buriću koji trpi strašan pritisak javnosti. Crveni karton? Bio je to za mene jako emotivan trenutak nakon postignutog pogodak. Ispričavam se suigračima što sam ih ostavio bez pomoći.

Josip Juranović

Hajduk

- Teška utakmica kakvu smo i očekivali. Osijek se pokazao kao jako neugodna momčad. Nakon što su gosti izjednačili, upali smo u malu krizu, no uspjeli smo se vratiti i na kraju pobijediti.

Mirko Marić

Osijek

Šteta je što smo prokockali priliku da se kući vratimo sa sva tri boda, nakon našeg izjednačenja Hajduk je bio pod velikim pritiskom. Prokockali smo na kraju bodove. Na tribinama je bilo 25 mojih navijača iz Gruda, kada sam zabio gol, nisu se mogli veseliti. Nakon ovoga pogotka želja mi je biti prvi strijelac lige.

Marin Pilj:

Bila je to jedna zanimljiva utakmica u kojoj su gledatelji vidjeli pet pogodaka. Nismo zaslužili izgubiti. Primili smo golove nakon naših pogrešaka.
Možda ste propustili...

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

MEMORIJAL HRVOJA ĆUSTIĆA

Juniori Osijeka bili su ispred svih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana