Sport
PROTIV KUSTOŠIJE

Osmi ovosezonski poraz Cibalije
Objavljeno 11. studenog, 2019.
U Zagrebu protiv Kustošije u 13. kolu Cibalia je doživjela i osmi poraz u ovoj sezoni, a četvrti u nizu. Na jako nakvašenom terenu Vinkovčani se nisu znali snaći i u jako teškim uvjetima za igru momčad Davora Mladine doživjela je treći ovosezonsku poraz od 3:0. Momčad Cibalije u susret je ušla jako nervozno što se vidjelo po prekršajima koje su pravili i već nakon 20-tak minuta imali tri žuta kartona što je stvaralo dodatnu nervozu zbog mogućnosti dobivanja i drugog isključujućeg. što se na kraju i obistinilo. Ponovo je Cibalia odigrala loše u obrani, a kada se tako igra i prvi greške protivniku nije teško poentirati. Kada se ovome doda da je najbolji strijelac Cibalije Mate Bajić u 28. minuti morao u svlačionicu zbog ozljede, a sudac nije svirao niti prekršaj, onda je slika poraza potpuna. Loš natopljen i klizav teren pomogao je domaćinu da dođu do vodstva. Po desnoj strani u šesnesterac je ušao najbolji igrač susreta Krešimir Kovačević koji ubacuje nisku loptu pred gol Cibalije, tri igrača su bila ispred njega, a niti jedan nije uspio izblokirati šut. Vratar Ivan Marijanović je pokušao izbiti lotu, ali je ona očito bila kliska pa ju je tek okrznuo što je bilo dovoljno da Igor Jugović uklizavanjem ubaci loptu u gol. Zasluženo vodstvo domaćina, jer su bili agresivnija momčad na terenu i iskazali veću želji za pobjedom. S ovim rezultatom se otišlo na odmor uz konstataciju da Cibalia nije imala niti jednu priliku za pogodak.


U nastavku susreta ista slika na terenu, domaćin pokušava doći do drugog pogotka, a Cibalia se brani izbijanjem lopte prema napadačima, koji u pravilu nisu uspijevali kvalitetno primati lopte, pa je opasnost po gol Kustošije izostajala, tek pokoji pokušaj iz daljine sve je što su nogometaši Cibalije uspijevali postići. U 59. minuti Cibalija ostaje bez Salapića koji je zaradio drugi žuti karton i zbog njega je morao na prijevremeni odlazak u svlačionicu. Ovo je olakšalo domaćinu da dođe do konačne pobjede, a drugi gola pao je u 78. minuti kada je Krešimir Kovačević u 16-ercu primio loptu i odložio je za Martina Šlogara koji neobranjivo s ruba kaznenog prostora šalje loptu pod prečku. Osam minuta kasnije najbolji igrač utakmice postiže treći pogodak za svoju momčad za najuvjerljiviju pobjedu ove sezone. Napadač Kustošije se poigravao s igračima Cibalije ispred kaznenog prostora i onda volejom precizno i neobranjivo pogodio donji lijevi kut gola Cibalije. Do ove utakmice Kustošija je postigla samo šest golova, a Cibaliji je uspjela "utrpati" tri, premda nisu nešto blistali u igri.
Antun Grgić
KUSTOŠIJA*3 (1)

CIBALIA*0

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja: 200. Sudac: Josip Dugandžić (Komin).

Strijelci: 1:0 Jugović (39), 2:0 Šlogar (78), 3:0 Kovačević (85). Žuti kartoni: Molls, Deak, Radeljić (Kustošija), Galić, Tadić, Džijan, Matošević, Tustonjić (Cibalia).

Crveni karton: Salapić (59, Cibalia).

KUSTOŠIJA: Radeljić-Žarkov, Pavković, Molls, Šimunić, Jugović, Ljubanović, Deak (od 74. Bilić), Šušković, Šlogar, Jurčec (od 56. Ivanković), Kovačević (od 88. Jiang).

CIBALIA: Marijanović, Matošević, Džijan, Tadić, Salapić, Šarić, Pavlak, Tustonjić, Stupar (od 58. Karaula), Galić (od 68. Oršolić), Bajić (od 28. Kerić).
Možda ste propustili...

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike