Sport
ŽELJKO KRAJAN:

Otkaz mi je nametnut, već duže vrijeme postoje nesuglasice
Objavljeno 11. studenog, 2019.
Samo devet dana prije početka završnog turnira Davis Cupa na kojemu će Hrvatska biti u statusu branitelja, naša Davis Cup reprezentacija ostala je bez izbornika. Hrvatski teniski savez objavio je prekid suradnje sa Željkom Krajanom. U priopćenju se tvrdilo kako se radilo o sporazumnom raskidu, premda je jasno kako je došlo do "pucanja veza". Između koga, ni Krajan nije otkrio dan nakon otkaza u razgovoru za Hinu. Kako se nisu razišli u idili, svjedoči i sam Krajan koji otkaz naziva "nametnutim".

- Nije onako kako je napisano da se radi o sporazumnom raskidu ugovora. To je bilo moje prihvaćanje nametnutog otkaza. Pravi razlog će se vjerojatno kad-tad doznati. Neke nesuglasice sa Savezom postoje već duže vrijeme, a vezane su bile za izbor ekipe koja je trebala ići u Madrid. No unatrag mjesec dana sve je bilo dogovoreno i razriješeno. Ja sam bio spreman u ponedjeljak doći na konferenciju za medije i u utorak krenuti na put - rekao je najdugovječniji i najuspješniji teniski izbornik koji je za svog mandata, započetog u siječnju 2012. godine i završenog u subotu, drugi put donio Davis Cup u Hrvatsku, a 2016. bio na korak do trijumfa u zagrebačkom finalu protiv Argentine.

Krajan tvrdi da nije imao autonomiju u izboru kakvu je uživao tijekom proteklih godina, za mandata prethodnih teniskih "vlada".

- Bilo je puno više rasprava što se tiče ekipe nego što je bilo prije i Savez je bio puno više umiješan. U posljednjih mjesec dana vjerojatno se dogodilo i puno toga iza mojih leđa. Mimo mene su se neke stvari dogovarale, što se nikada prije nije događalo. Nikada prije nije se vodila takva politika u Savezu. Predsjednica i Upravni odbor imaju to pravo, oni donose odluke koje se njima čine u redu. Ne znam je li trebalo mijenjati nešto što je bilo dobro, a po rezultatima i atmosferi vidjelo se da je u Davis Cup reprezentaciji sve funkcioniralo. Vrijeme će pokazati je li to bila dobra odluka.

Jesu li Krajanu presudili igrači?

- Ne znam što je prevagnulo i čija je odluka na kraju. Meni je rečeno da je politika Saveza uvijek bila da su igrači ti koji biraju, koji postavljaju i smjenjuju izbornika. Istina je da su igrači mene izabrali 2012. godine. Piše se o večeri na kojoj su igrači bili s predsjednicom HTS-a. Meni je rečeno da su oni inzistirali na tome da idu sami u Madrid, da nema izbornika - rekao je sada već bivši izbornik Davis cup reprezentacije.

Tko će voditi Hrvatsku u Madridu i u kojem ćemo sastavu nastupiti, doznat će se danas na konferenciji za novinare. H
Željko Krajan

bivši izbornik

Pretpostavljao sam da bi se nešto ovako moglo dogoditi, ali se to moglo razriješiti puno ranije. Igrači su rekli da je njima stalo da i dalje ostanem u reprezentaciji
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku