Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠA

"Mursaši" prvo domaćinstvo odradili maksimalno
Objavljeno 11. studenog, 2019.
Premijerno ove sezone momčad Marija Tepperta suparniku nije dopustila osvajanje počasnog seta

Odbojkaši osječkog superligaša ekspresno su se vratili pobjedničkim navikama, koje su stekli u tri uvodna kola nove sezone. Nakon tri slavlja, stigao je potom i premijerni poraz u Rijeci, no on nije ostavio traga na momčadi Marija Tepperta.


- Izgubili smo od Riječana nakon pet setova, a bila je to utakmica u kojoj smo mogli i do punog plijena. Nije me taj poraz nimalo zabrinuo, kao ni igrače, koji su pravu reakciju imali na prvoj sljedećoj utakmici - rekao je trener Murse-Osijek, koja je u 5. kolu Superlige upisala svoju četvrtu pobjedu.


Ona je bila s pravom očekivana, bez obzira na to što je Sisak u Gradski vrt stigao s dobrim učinkom i bodovnim saldom. No znalo se da će teško nešto osvojiti protiv "mursaša", koji su, istina, dva tjedna ranije pokazali da su u stanju darivati gosta (bod uzeo Centromeal). Ovaj put poklona ni oscilacija (većih) nije bilo.


- Domaća premijera prošla je pobjednički, ali smo ipak uzeli bod manje od planiranog. Stoga je računica pred Sisak bila jasna, uzeti tri boda i bez stresa odraditi posao na parketu - jasan je bio Teppert.


Planirano je i ostvareno za 71 minutu, koliko je trajao otpor Siščana. Bilo je jasno od samog početka da će ova utakmica potrajati onoliko koliko to dopusti domaćin. Sve je od prve lopte mirisalo na 3:0, iako su gosti u trećoj dionici nakratko nagovijestili da se neće predati samo tako. U prva dva seta "mursaši" su sve imali pod kontrolom, čekalo se samo rutinsko zaključivanje posla. Ali, otvaranje trećeg seta nije bilo na razini prethodno odrađenog posla. Neopterećeni Siščani osjetili su opuštenost u redovima domaćina, a to se itekako vidjelo na semaforu. Kada je pokazao 8:14, bio je to signal za buđenje i vraćanje utakmice u realne okvire.

- Pad koncentracije uveo nas je u rezultatski zaostatak. Možda nas je malo zavaralo što smo dva seta prije toga dobili, a da nismo morali biti na maksimumu. No nje nas poljuljao taj slabiji ulazak u treći set, brzo smo se sabrali i priveli utakmicu kako smo i priželjkivali - zadovoljno će nakon pobjede trener Murse-Osijek. Bila je to i prva u kojoj suparnik nije uzeo ni set, te druga nakon gostovanja u Varaždinu u kojoj je osvojen maksimalan broj bodova. Osječani ih sada imaju 11, kao Rijeka CO i Medicinar Trnje. Riječani su prvi poraz doživjeli kod Centrometala (1:3), a "medicinari" su u tri seta (25:19, 25:23, 25:19) bili bolji od brodske Marsonije, koja je ostala na pet bodova i drži 7. mjesto superligaškog poretka.


Nino Benčina
MURSA-OSIJEK*3

SISAK*0

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50. Suci: Babić i Bingula.

MURSA OSIJEK: Bešlić, Ilić, Kraljević, Marinović, Šimunić, Gubić, Suk, Prlić, Šućur, Nedić, Majer, Stanković.

SISAK: Blažević, Senčar, Velić, Vakufac, Alić, Tepavac, Duraković, Šajnić, Vaško, Alihodžić, Šimić, Šarar, Cvanciger, Senjak.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:19, 25:17, 25:21
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini