Mozaik
POGREŠKA U SUSTAVU

SMS čestitke za Valentinovo stigle nakon 8 mjeseci
Objavljeno 11. studenog, 2019.
Pogreška se dogodila u mrežama svih većih operatora diljem Sjedinjenih Američkih Država

Ljubavi, sretno ti Valentinovo - bio je SMS koji je prošlog tjedna poslan na mobilne uređaje velikog broja korisnika telekomunikacijskih usluga u Sjedinjenim Američkim Državama. Naime, više od 160.000 ljudi u Sjedinjenim Državama zbog pogreške u sustavu dobilo je SMS čestitke poslane za Valentinovo, no sa zakašnjenjem od osam mjeseci. SMS čestitke uistinu su poslane 14. veljače, no onima kojima su bile namijenjene dospjele su tek nedavno, piše BBC.

Pogreška se, pokazalo se, dogodila u mrežama svih većih operatora diljem Amerike, a riječ je o Apple i Android mobilnim uređajima. Syniverse, tvrtka koja pruža usluge velikim telekomunikacijskim tvrtkama, objasnila je da se dogodila pogreška u "internom krugu održavanja". Kod većine primatelja SMS-a ona je u prvom trenutku izazvala zbunjenost, nakon čega su se neki nasmijali, no bilo je i onih koji su se razljutili. Svoje su nezadovoljstvo zbog primljenog SMS-a izrazili na Twitteru i ostalim društvenim mrežama. Neki su se žalili da su poruke nakon osam mjeseci dospjele sada već bivšim partnerima i partnericama, a pojedincima su stigle čestitke od rođaka i prijatelja koji su u međuvremenu umrli.

- Upravo sam dobio poruku s broja mojega najboljeg prijatelja. Jedini je problem u tomu što je čovjek umro u veljači. Ovo uopće nije smiješno, skandalozno je - napisao je jedan korisnik Twittera. Poručio je kako ozbiljno razmatra tužiti odgovorne jer ga je SMS od preminulog prijatelja uznemirio. "U tri sata ujutro stigla mi je očeva poruka u kojoj stoji da me voli i podupire, no on se ne sjeća ni da ju je poslao, a kamoli napisao", napisala je druga korisnica ove društvene mreže. Neki su korisnici objavili da su dobili poruke stare i dvije godine. Snyverse se ispričao svim korisnicima koji su primili sporne poruke. Prema podacima tvrtke riječ je o 168.149 korisnika, a problem su u međuvremenu riješili. Tehnički problem možda je riješen, no ljutnja klijenata ostaje.

- Analiziramo svoje interne postupke kako bismo zajamčili da se ovakvo što više ne ponovi. Surađujemo sa svim svojim klijentima i voljni smo odgovoriti na sva njihova pitanja - rekao je glasnogovornik tvrtke William Hurley.

Hina
168.149

korisnika s višemjesečnim zakašnjenjem dobilo je čestitke
8

mjeseci trebalo je da sustav pošalje zaboravljene ljubavne SMS-ove
Neki su se žalili da su poruke dospjele sada već bivšim partnerima i partnericama
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike