Osijek
UDRUGA UMIROVLJENIKA POLICIJE OSIJEK

Najbolji je fiš skuhala Druga policijska postaja
Objavljeno 10. studenog, 2019.
Primamljivi miris fiša širio se u subotu prostorom nekadašnjeg kupališta Pampas, u neposrednoj blizini mosta preko Drave između Osijeka i Višnjevca. Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Osijek organizirala je fišijadu na kojoj je nastupilo 11 ekipa.

- Želja nam je i na ovakav način okupiti članstvo, ali i udruge s kojima često surađujemo. Fišijada u prirodi je pun pogodak, a poslužilo nas je i vrijeme - rekao je Željko Novaković, predsjednik Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Osijek. Nije bilo ni straha od mogućeg požara jer je jedna od ekipa bila i ona iz DVD-a Retfala. Što se tiče kuhanja, odmah se vidjelo da ima više taktika. Neki su kuhali na plin, neki na drva, neki su pirjali luk, pa dodavali ribu i vodu, a neki su sve strpali u vodu i tek onda kuhali. "Već na prvi pogled shvatio sam tko je tu iskusni kuhar, a tko tek veseli sudionik", rekao nam je Boris Vlaškovac, odmah svrstavši ekipu Glasa Slavonije u ovu drugu skupinu. "Treba vam još utakmica u nogama za pravo nadmetanje", dodao je kratko sa smijehom. U pravu je!

Ekipe su svoje uzroke nakon jednosatnog kuhanja odnijele na stol "strogih" sudaca Ante Dozana i Zlatka Dundovića, a nakon kušanja, pobjednik je bila ekipa Druge policijske postaje Osijek. Za razliku od svih drugih ekipa, oni su svoj fiš posljednji počeli kuhati. Tajna njihova uspjeha, i uistinu odličnog fiša, bila je priprema sastojaka, potreban omjer slatke i crvene paprike, soli, ali i "tajnog" sastojka koji daje fišu - ono nešto. Kazali su nam pobjednici kako su dugo vremena tražili pravu papriku, a kada su je se domogli, kod fiša ne možeš pogriješiti.

- Udruga će i dalje nastaviti svoje djelovanje pomaganja članstvu i drugim potrebitima, a sada ćemo se pripremiti za sudjelovanje, kao i svake godine, u koloni sjećanja u Vukovaru - rekao je Novaković.

M. Bugarić
Možda ste propustili...

NA AKADEMIJI ZA UMJETNOST I KULTURU

Predavanje Lane Ciboci o odrastanju uz medije

DAN SJEĆANJA I BOLI RATNIKA

Dan sjećanja i boli za ratnicima

DOŽUPAN IVANOVIĆ POTPISAO UGOVORE S LOKALNIM AKCIJSKIM GRUPAMA

Županija posudila LAG-ovima pola milijuna kuna za predfinanciranje rada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZLOŽBA INDUSTRIJSKE BAŠTINE „OLT TIMES“

Sjećanje na slavne
dane industrijskog diva

2

ZAVRŠENA NAKON OSAM GODINA ISTRAŽIVANJA

Knjiga “Pustare južno od Osijeka”

3

PREDSTAVLJENA KNJIGA O PROGONU NIJEMACA NAKON 1945.

Sjećanja na zatočeništvo u logoru Osječanke Magde Katić rođ. Wiesenthaner