Regija
BOGAT PROGRAM ADVENTA U ŽUPANJI

Prvi put na trgu u Županji klizalište
Objavljeno 11. studenog, 2019.
ŽUPANJA

Županjci će sljedećeg mjeseca uživati u vrlo bogatom i raznovrsnom Adventu koji će ih na najbolji način uvesti u božićne i novogodišnje blagdane. Program počinje 1. prosinca prigodnim otvorenjem klizališta na Trgu kralja Tomislava i završava na Silvestrovo tradicionalnim dočekom Nove godine. Organizator je Grad Županja uz potporu Lokalne agencije za razvoj Vjeverica.

Na središnjem gradskom trgu, prigodno ukrašenom svjetlosnim i drugim dekoracijama koje će dočarati duh Božića, građane očekuje pravi spektar najrazličitijih kulturno-umjetničkih i zabavnih događanja, uz raznovrsnu ugostiteljsku ponudu. Predviđeni su brojni koncerti, radionice, kazališne predstave, ondje će biti animatori za djecu, poniji, vrtuljci, lunapark, božićne kočije, Djed Mraz… Najbogatiji dio programa, u kojemu će svatko moći pronaći nešto za sebe i za svoju dušu, kreće od 20. prosinca. Svakodnevno će se izmjenjivati razni sadržaji i brojni izvođači različitih stilova glazbe, od swinga, popa, jazza, tamburice, sevdaha do duhovne glazbe. U Županju stižu i Porinom nagrađeni Fluentesi, a tijekom Adventa koncert će održati i najbolji rock-bend u Hrvatskoj - Opća opasnost. Pregovara se i o mogućem dolasku Halida Bešlića 13. prosinca. Na sam Badnjak na trgu će biti i žive jaslice obitelji koja ih već 18 godina prikazuje u svome dvorištu, a dan ranije i prikaz tradicijskog običaja "kokošjeg Badnjaka".

- Toliko je prekrasnih stvari i običaja koje ljudi u Županji već godinama rade u svojim kućama i dvorištima i sada će doći na trg i sve to prikazati široj javnosti. Čarolija Božića upravo je u tome da zbližava ljude i cilj nam je doista bogatim programom privući ih u što većem broju i pokazati duh zajedništva - kaže direktorica Vjeverice Ana Cvitković-Komesarović. Na Slavonskoj večeri, 27. prosinca, nastupit će TS Slavonski suton, a prije toga pjevačke skupine Jule i Nene.

Bit će organiziran i božićni autobus za sve zainteresirane iz okolnih naselja koji žele doći na Advent u Županju.

Za klizalište, koje će, prema planu, biti postavljeno sve do kraja siječnja, i program Adventa Grad će, doznajemo od gradonačelnika Davora Miličevića, izdvojiti oko 350.000 kuna. M.L.O.
Možda ste propustili...

JEDAN OD NAJVAŽNIJIH PROJEKATA

Bliže se kraju radovi na Centru

NAKON NEVREMENA KOJE JE POHARALO SLAVONSKI BROD I OKOLICU

Proglašena elementarna nepogoda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBITELJ MARIĆ IZ VRBANJE NE STRAHUJE ZA TRŽIŠTE

Začinska dimljena i tucana paprika osvojile su kupce

2

RADOVI NA DC55 PRI KRAJU

Vozači tvrde da je cesta
znatno uža nego prije

3

DONACIJSKA AKCIJA POČINJE KONCERTOM TAMBURAŠKIH SASTAVA

Petrovići će imati novu kuću