Regija
MARTINJE U POŽEGI

Manifestacija "Okusi jeseni" u pješačkoj zoni
Objavljeno 11. studenog, 2019.
POŽEGA


Okusi raznih vrsta jesenskog voća, ponajviše jabuka, čajeva, ljekovitog bilja, lješnjaka, kestena, aronije, meda i svakako vina zamirisali su pješačkom zonom Požege na manifestaciji "Okusi jeseni". Na štandovima su se predstavile škole i školske zadruge i brojni mali proizvođači diljem Slavonije koji se bave proizvodnjom sokova, kolača, pekmeza i svih onih zdravih prerađevina jesenskih plodova. Našle su se tu i rukotvorine, drvene igračke, suveniri i slično.


Posebno su se predstavili pčelari i vinari, nudeći na kušanje medove i vina. U sklopu manifestacije proglašeni su i najbolji proizvođači meda. Između šezdesetak prijavljenih šampionska titula pripala je Damiru Martiću te priznanja za kvalitetu Tomislavu Prpiću i Davorinu Krakaru.


Središnji događaj i ovaj put bilo je krštenje mladog vina. Svečanost je otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić, uz ostalo poručivši građanima: "Požežanke i Požežani te njihovi gosti kupuju i uživaju. Tako razvijamo domaću proizvodnju, ali i obogaćujemo ponudu kvalitetom, jer ovo je uistinu zdrava hrana i izvrsno vino. Kada postignemo taj spoj kvalitete, ponude i ekonomskog učinka, grad Požega može još dugo ostati zdravi grad u kojem žive zdravi i zadovoljni ljudi, ljudi koji znaju što je dobar život."


Ovogodišnji kum na krštenju mladog vina bio je Vlado Bauer, inače vinski kardinal, dok je njegovu dužnost ovaj put preuzeo Boris Benčić.


Nije moglo biti bez pjesme i tambura, za što je bio zadužen TS "Zlatna dolina". B.S.T.
Najčitanije iz rubrike