Mozaik
THE PRETENDERS I HEAVEN 17

Yammatovo: Sve su ulaznice rasprodane za samo dva dana
Objavljeno 11. studenog, 2019.

Yammatovo fueled by Cockta donosi nova dva velika imena - The Pretenders i Heaven 17. Legendarni britanski sastavi u zagrebačkoj će Laubi nastupiti 30. studenoga, u 20 sati, a ulaznice su razgrabljene su u roku od dva dana nakon objave izvođača. To je ujedno možda i najbrže rasprodano Yammatovo u svojoj petogodišnjoj povijesti.

The Pretenders, novovalni bend koji je 2005. uvršten u Rock’n’Roll Hall of Fame, na sceni je od 1978., kad ga je kao vokal, gitaristica i glavni tekstopisac osnovala Chrissie Hynde. Ona je, ujedno, i jedina iz originalne postave benda, u kojoj su se nalazili i preminuli gitarist James "Jimmy" Honeyman-Scott i basist Peter Farndon. Nepokolebljivo, ali uporno i tvrdoglavo The Pretendersi s lakoćom prelaze most između punka, novog vala i pop glazbe sa žanrovski definirajućim pjesmama poput "I’ll Stand By You", "My Baby" itd. Bend koji je prodao više 25 milijuna albuma (posljedni "Alone" iz 2016.) i dalje nastavlja dijeliti pozornice s velikanima kao što su s velikanima na nekim od najuzbudljivijih glazbenih festivala diljem svijeta. Aktualnu postavu The Pretendersa, uz Chrissie Hynde, čine Martin Chambers, Nick Wilkinson, James Walbourne, Eric Heywood i Carwyn Ellis.

Heaven 17 nastao je 1980. u Sheffieldu nakon raspada prvobitne postave The Human Leaguea, iza koje je stajao njihov vođa Martyn Ware. Od samih početaka bili su istaknuti akteri na tadašnjoj britanskoj glazbenoj sceni, kako zbog glazbe, tako zbog tekstova. Njihov je prvi singl “(We Don’t Need This) Fascist Groove Thing” zbog teksta, koji je politički lijevo obojan, bio zabranjen na BBC-u. Niti jedan singl s debitantskog albuma nije završio na britanskoj Top 40 listi, ali zato danas “Penthouse And Pavement” ima status klasika. Prvi singl kojim su se domogli Top 40 UK liste bio je singl iz 1982. godine “Let Me Go”, uz “Temptation” s narednog albuma ‘’The Luxury Gap’’, njihova najprepoznatljivija pjesma. Zanimanje za Heaven 17 i njihove live nastupe, koje je presušilo desetljeće ranije, posljednih je godina dramatično poraslo zahvaljujući potpuno novoj generaciji glazbenika koja ih ističe kao glavni utjecaj. U Laubi će nastupiti u sklopu turneje “40th Anniversary Greatest Hits Tour”. D.Miklić
To je ujedno možda i najbrže rasprodano Yammatovo u svojoj petogodišnjoj povijesti
Najčitanije iz rubrike