Regija
BAJKOVITA ČAROLIJA U ŠKOLI POTRAJAT ĆE DO 13. STUDENOGA

Slatka kućica Ivice i Marice, Zlatokosa i polje lizalica
Objavljeno 9. studenog, 2019.
NAŠICE

Počeo je Tjedan bajki u kraljevstvu Osnovne škole kralja Tomislava, i to doslovce, jer cijelo je predvorje pretvoreno u kulise poznatih svjetskih bajki. Na samom ulazu dočekala nas je kosa Zlatokose, a ušli smo i u slatku kuću, onu iz priče o Ivici i Marici, nešto dalje našli smo i našički dvorac Pejačević, lokalnu bajku koja govori o ljepoti i važnosti ovog kraja. Kad smo prošetali malo dalje ugledali smo polje lizalica, i to najvećih ikad viđenih, stvarno nam je došlo da ih probamo. Tjedan obavijen čarolijom potrajat će do 13. studenoga, a uz ovo posjetitelji mogu uživati u mnogobrojnim izložbama koje su pripremili učenici, kao i u radionicama izrade origamija i maski, kazalištu sjena, čitanju priča skrivenih u knjižnici, školi i dvorištu i drugom i još mnogo toga. Ovo je drugo izdanje Tjedna bajki, a nakon što je prošlogodišnje događanje s nogu oborilo i učenike i nastavnike, a i posjećenost je bilo odlična, inicijatorica, inače školska knjižničarka Ivana Ostrički, odlučila je uz suradnike organizirati i ovogodišnji.

- Ovo je opušteni tjedan bez pravila. Cilj je da se svi osjećaju smireno i kreativno, a pravila je malo, jer mašta je ovdje najvažnija - rekla je Ivana Ostrički.

U kreiranju ove bajkovite kulise sudjelovali su svi, učenici nižih i viših razreda i njihove učiteljice, odnosno nastavnici, a tema, ona je slobodna, pa su tako nastajale posebne kreacije. Ipak, prema viđenom može se zaključiti da se kroz sve provlači motiv Čarobne šume.

- Od događaja ističem obiteljski dan koji će se održati 12. studenoga, od 17 sati, u školskoj knjižnici kada uz roditelje mogu doći i mlađi članovi obitelji. Toga dana učit će se o važnosti čitanja i čitat će se najljepše svjetske bajke. S njima će uz knjižničarku raditi i defektologinja Iva Ramljak. Posebnost ovogodišnjeg tjedna jest uključivanje i velikog broja djece iz vrtića, korisnika Dječjeg vrtića "Zvončić", koji će posjetiti čarobnu školu te sudjelovati u mnogobrojnim radionicama. Dok će jedna skupina školaraca, ona novinarska, predvođena nastavnicom Brankicom Živković posjetiti mališane u njihovom vrtiću. Po slikama i vi ćete se uvjeriti da je za ovakvo uređenje škole potrebno dosta financijskih sredstava, ali kaže Ivana, srećom, podupire ih ravnateljica škole Vlatka Zahirović, iako se u većini kreacija služe prirodnim i recikliranim materijalima.

- Nadam se da će i ovogodišnji Tjedan bajki okupiti velik broj učenika, učitelja, nastavnika, roditelja i djece iz vrtića te da ćemo isto nastaviti i sljedeće godine. Posebno zahvaljujem ravnateljici škole što nas prati u našim zamislima, Dječjem vrtiću Zvončić, jer su se uključili u naše aktivnosti te svim našim učenicima i djelatnicima - dodaje Ivana.

Dokaz je ovo da mašta nema granica, i naravno - može
svašta.

Ivona Ćosić
Od ponedjeljka novi događaji
U ponedjeljak u 10 sati u predvorju je dvojezična pričaonica učenika 4.a razreda “Snow White and the Seven Dwarfs”, zatim Kjel - crni labud, nastup je učenika 2.a, koji će u utorak i srijedu u 10 sati prikazati kako je ljubav tako blizu, a mi ju ne vidimo. Dok će se od 11. do 13. studenoga od 10 sati, u učionici 2.b razreda održati Bajkoviti sat s Ružnim pačetom.
Možda ste propustili...

DAN DRŽAVNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA VINKOVACA

Odana počast braniteljima i u Vinkovcima

BOLJI UVJETI ZA BORAVAK I NASTAVU

Završeni radovi na obnovi škole

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BARANJA NE OSTAJE BEZ PREPOZNATLJIVIH MANIFESTACIJA

Održat će se Vinski maraton,
Ribarski dani, Paprika fest...

2

OD POČETKA LIPNJA

Đakovo prvi put dobilo poljoprivrednog redara

3

POVEĆANJE TEMELJNOG KAPITALA TVRTKE

Grad Vukovar i Komunalac riješili višegodišnju zavrzlamu