Regija
POMOĆ STARIJIMA

Grad Virovitica financira prijevoz autobusom osobama starije dobi
Objavljeno 9. studenog, 2019.
VIROVITICA


Grad Virovitica i dalje pomaže svojim sugrađanima i mještanima prigradskih naselja koliko je god to u mogućnosti. Tako je Grad nastavio financirati prijevoz osoba starije životne dobi s područja prigradskih naselja Jasenaš i Rezovačke Krčevine. Naime, Hrvatski crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, uz partnerstvo Grada Virovitice, provodilo je projekt "Most solidarnosti i jednakih mogućnosti" Ministarstva socijalne politike i mladih u razdoblju od 1. listopada 2015. do 30. rujna 2016. godine, kojim su bile obuhvaćene osobe starije životne dobi te im je provedbom projekta bio osiguran prijevoz do Virovitice.


Završetkom projekta nastale su poteškoće s korisnicima prijevoza na području Jasenaša i Rezovačkih Krčevina, s obzirom na to da na tom području ne postoji redovita linija javnog prijevoza koja bi navedenima omogućila odlazak u Grad Viroviticu do liječnika, ljekarne i trgovine. S obzirom na navedeno i na okolnost da Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica zbog nedostatka vlastitih sredstava nije u mogućnosti nastaviti provedbu projekta, Grad Virovitica i dalje će, treću godinu zaredom, nastaviti financirati provedbu do raspisivanja natječaja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Korisnici kažu kako je to hvalevrijedan potez Grada, a gradonačelnik Kirin naglasio je kako je Grad uvijek spreman pomoći svojim građanima i mještanima prigradskih naselja. V.G.
Možda ste propustili...

ODGOJNO-OBRAZOVNE USTANOVE PRIDRŽAVAJU SE MJERA

U školi učenici sjede sami u klupi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BARANJA NE OSTAJE BEZ PREPOZNATLJIVIH MANIFESTACIJA

Održat će se Vinski maraton,
Ribarski dani, Paprika fest...

2

OD POČETKA LIPNJA

Đakovo prvi put dobilo poljoprivrednog redara

3

POVEĆANJE TEMELJNOG KAPITALA TVRTKE

Grad Vukovar i Komunalac riješili višegodišnju zavrzlamu