Regija
POZIV VJERNICIMA

20. Nadbiskupijsko spomen-hodočašće
Objavljeno 9. studenog, 2019.
ĐAKOVO


Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Vukovara, kao i 28. obljetnicu stradavanja tog grada heroja i njegovih stanovnika koji su pretrpjeli veliku žrtvu u Domovinskom ratu, Đakovačko-osječka nadbiskupija dvadesetu godinu zaredom organizira Nadbiskupijsko spomen-hodočašće u grad heroj. Kako je izvijestio Tiskovni ured, program počinje 18. studenoga, u 10 sati, u krugu vukovarske bolnice, a u 10.30 sati kreće Kolona sjećanja koja prolazi kroz vukovarske ulice do Memorijalnog groblja.


- U 12.15 sati predviđena je molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Memorijalnom groblju. Središnji dio hodočašća misno je slavlje koje će u 13 sati na Memorijalnom groblju predvoditi mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, izvijestio je Tiskovni ured.


Ne budu li vremenske prilike povoljne, euharistijsko slavlje slavit će se u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova.


- Ovom prigodom pozivam sve vas da zajedno kao vjernici u ponedjeljak, 18. studenoga, na Dan sjećanja, hodočastimo u Vukovar te tako okupljeni u euharistiji i bratskoj molitvi iskažemo svoju zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Vukovara, Podunavlja, ali i hrvatskog naroda tijekom Domovinskoga rata - stoji u pozivu nadbiskupa đakovačko-osječkog mons. Đure Hranića. S.Ž.
Možda ste propustili...

TROŠKOVE SNOSE ŽUPANIJA I OPĆINA SOPJE

Za dva tjedna asfalt i na cesti Kapinci – Josipovo

NATJEČAJ ZA JAVNA PRIZNANJA OPĆINE PODRAVSKA MOSLAVINA

Rok za prijedloge do 17. kolovoza

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIROVITICA

U tijeku je orezivanje

2

NAKON PRVE FAZE PROJEKTA ‘’NAUČI ME I USPJET ĆU!’’

Radionice oduševile sve korisnike

3

U “SOČKI”

Volonteri prošli
edukaciju o načinu rada