Regija
OSIGURANA SREDSTVA

Dobit će vrtić i dječje igralište
Objavljeno 9. studenog, 2019.
EU i Ministarstvo za demografiju financiraju vrtić, a Osječko-baranjska županija igralište
PODRAVSKA MOSLAVINA

I Općina Podravska Moslavina jedna je od onih koje se mogu pohvaliti gradnjom dječjeg vrtića.

U Podravskoj Moslavini općinska vlast inicirala je i osigurala sredstva za gradnju dječjeg vrtića. Vrijednost gradnje vrtića iznosi 4,8 milijuna kuna, od čega je četiri milijuna kuna pokriveno nepovratnim sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a ostatak sredstava osiguralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu skrb.

- Ova potpora resornog ministarstva za dječji vrtić u Podravskoj Moslavini svakako je dobrodošla, jer sami ne bismo mogli financirati gradnju ovog objekta - ističe načelnik Općine Dominik Cerić.

Zgrada vrtića, površine oko 370 četvornih metara, nalazi se u neposrednoj blizini područne škole, a ima kapacitet za 50-ak djece u dobi od jedne do sedam godina. Vrtić će imati sve potrebne unutarnje i vanjske sadržaje propisane državnim pedagoškim standardom. Također, ovim projektom planiraju zaposliti dva odgojitelja i jednu spremačicu.

Radovi na gradnji vrtića su pri kraju, i ako ne bude nepredviđenih okolnosti, bit će gotovi do kraja godine.

Podravska Moslavina je naselje u kojemu je sjedište istoimene općine, odnedavno se može pohvaliti novim dječjim igralištem. Opremanje igrališta, kaže moslavački načelnik Dominik Cerić, financirano je sto posto sredstvima iz proračuna Osječko-baranjske županije.

- Dječje igralište nalazi se u dvorištu Stare škole i predstavlja cijeli kompleks za djecu, jer je u njemu smješten i dječji vrtić čija je gradnja pri kraju. Zahvaljujemo Županiji što je prepoznala projekt dječjeg igrališta i omogućila stvaranje potrebne infrastrukture važne za osiguravanje uvjeta za sigurnu igru i boravak djece na otvorenom prostoru. Nadamo se i daljnjoj uspješnoj suradnji sa Županijom – ponosno kaže načelnik Cerić.

Na igralištu su postavljene kombinirana dječja sprava – tobogan, ljuljačke, njihala i klackalice.

Snježana Fridl
Mjere za mlade
Općina Podravska Moslavina strateški se opredijelila za demografsku obnovu. Ove godine uvedena je potpora namijenjena mladim obiteljima koje mogu ostvariti program sufinanciranja stambenog zbrinjavanja za kupnju prve nekretnine, ili pak rekonstrukciju postojeće. To je svakako jedna od važnih mjera podrške mladim obiteljima da ostanu živjeti na području ove općine.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike