Regija
UŽIVANJE U GASTRONOMIJI

Turisti vole doći pojesti i popiti
Objavljeno 9. studenog, 2019.
Prema istraživanju koje je proveo Institut za turizam, čini se da gotovo trećina gostiju dolazi u Hrvatsku radi uživanja u gastronomiji, a to je treći najčešće iskazani motiv dolaska u Hrvatsku te da važnost tog motiva kontinuirano raste. Može se zaključiti da se domaća gastronomija, a i ponuda vina kao dio ukupnog iskustva, sve više prepoznaje na turističkom tržištu.

Stoga je jasno kako je potencijal za razvoj vinskog turizma u Slavoniji, Baranji i Srijemu nedvojbeno velik - postoji oko 200 vinarija, a među njima cijeli je niz velikih imena - brendova - hrvatskog vinarstva.

Izuzetna tradicija, uključujući podrume stare stotine godina, prestižne međunarodne nagrade.

Uspostavljene su vinske ceste, vinari su otvoreni turizmu, brojne su vinske manifestacije.

Osim toga, rijeka Dunav je svjetski prepoznatljivo obilježje koje ovo područje stavlja na europsku, ali svakako i na svjetsku turističku kartu.

Dario Kuštro
ATRIBUTI SLAVONIJE I PODUNAVLJA
Atributi Slavonije i Podunavlja su tradicija, gostoljubivost, ravnica, hrana i vino te tri velike rijeke. Ovo je također, ocjenjuju ljudi iz struke, i nova turistička destinacija, a tržište voli novine. Trendovi ukazuju na to da ono što se danas sve više favorizira jest autentična, lokalna, domaća kuhinja i sigurno je da i ovdje raste svijest o potencijalima našeg raznolikog enogastronomskog nasljeđa.
Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

Najčitanije iz rubrike