Crna kronika
SUPRUGA OTIŠLA PO MIROVINU, A ON NESTAO

Pothlađenog ga pronašli na oranici
Objavljeno 8. studenog, 2019.
GORNJE BAZJE


Nestalom 81-godišnjaku trag se gubi u četvrtak prijepodne u Gornjem Bazju, na virovitičkom području, no, srećom, navečer je pronađen živ. Virovitička policija dobila je dojavu oko 17.30 od 79-godišnjakinje da joj je nestao suprug. Žena je toga jutra autobusom otišla u Viroviticu podignuti mirovinu, a kada se oko 14.45 vratila kući, supruga joj nije bilo. Policiji je žena rekla da je 81-godišnjak u posljednjih godinu dana nekoliko puta odlazio od kuće u raznim smjerovima, no u selu bi ga zatjecali susjedi te vratili kući.


Istoga dana u 22.11 sati u naselju Gornje Bazje, 300 metara od glavne ceste uz rubni dio šume, u vidljivo pothlađenom stanju pronađen je 81-godišnjak, koji je u 22.30 prevezen u Opću bolnica Virovitica. HGSS Stanica Orahovica dobila je informaciju o nestanku 81-godišnjaka od Centra 112 u četvrtak u 20.09 sati. Na teren odmah izlaze tri tima spašavatelja HGSS-a Stanice Orahovica te iz Požege kreće tim bespilotnih sustava opremljen dronom s termovizijom, dok je tim iz Koprivnice u pripravnosti. Odličnom suradnjom operativnih snaga civilne zaštite akcija završava u 22.30 pronalaženjem pothlađene nestale osobe na oranici nedaleko od sela. Nakon pružanja adekvatne prve pomoći i transporta ubrzo se predaje timu Hitne medicinske pomoći.


U potrazi je sudjelovalo šest pripadnika Policijske postaje Virovitica i jedan policajac iz virovitičke Interventne jedinice sa službenim psom, jedanaest članova HGSS-a Stanice Orahovica s dva potražna K-9 tima, devet vatrogasaca DVD-a Dugo Selo Lukačko, tri vatrogasca DVD-a Gornje Bazje i jedan mještanin.
Nažalost, potraga za 59-godišnjim Mijom Bačvadijem iz Belišća i dalje traje. On je nestao još 22. listopada i unatoč naporima policije i HGSS-a, koji su pretraživali i rijeku Dravu, nije pronađen. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike