Kultura
STRUČNI AKTIV ZA KNJIŽNIČARE IZ NAŠICA

Rezultat ovakvih aktiva dodatna je motivacija za usavršavanje knjižničara
Objavljeno 9. studenog, 2019.
Dva puta godišnje Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice organizira stručne aktive za knjižničare iz Našica i okolice. Cilj je okupiti sve djelatnike knjižnica i suradnike kako bi izmijenili iskustva i znanja te se stručno usavršili.

- Tradicionalno organiziramo stručne aktive u povodu Dana grada i Mjeseca hrvatske knjige, zato da saznamo što se događa u našim školskim knjižnicama, u specijalnim knjižnicama te u narodnim. Koncept aktiva sastoji se od jednog do dva stručna predavanja, jer na taj način potičemo knjižničare da se usavršavaju, a uz to međusobno dijelimo ideje, potrebe i želje za suradnjom - rekla je ravnateljica knjižnice Silvija Šokić. Obuhvaćene su teme poput knjižnice sjemena, istraživanja u sklopu diplomskog rada te javnog nastupa. Katarina Horvat prezentirala je verbalnu i neverbalnu komunikaciju, o potencijalnom projektu "Knjižnice sjemena" govorio je Đuro Rajh, a Matea Šumrada prezentirala je istraživanje o zadovoljstvu korisnika našičkom knjižnicom.

Rezultat ovakvih aktiva dodatan je motivacija knjižničara za usavršavanje, u Našicama su tako dvije knjižničarke napredovale u svom zvanju. Renata Bošnjaković iz Zavičajnog muzeja Našice postala je knjižničar savjetnik, a Ivana Ostrički iz OŠ "Kralj Tomislav", stručni suradnik, knjižničarka savjetnica. I.Ć.
Možda ste propustili...

DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR

Raskošan program za 95 godina uspješnog rada

LAUBA: CANTUS ANSAMBL I LEGENDA IRVINE ARDITTI

Koncert posvećen suvremenoj glazbi dalekog Meksika

NOVA PREMIJERA U REŽIJI IVANA PENOVIĆA

Polazište i slavni Jarryjev Kralj Ubu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana