Sport
UDARAC ZA BRANITELJE NASLOVA DAVIS CUPA

Hrvatska će u Madridu igrati bez Marina Čilića
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Teniska reprezentacija Hrvatske u obranu naslova pobjednika Davis Cupa krenut će bez svoje jake uzdanice Marina Čilića, koji je momčadsko nadmetanje u Madridu odlučio propustiti zbog problema s koljenom. Čilić je propuštanje Davis Cupa objavio na svojoj Facebook stranici:

- Zadnja godina i pol su za mene doista bile pravi izazov, i fizički i mentalni. Iako sam svakodnevno provodio puno vremena kako bih tijelo održavao zdravim i spriječio ozljede, ponavljajuća ozljeda koljena, koja me muči još od juniorskih dana, zadavala mi je sve više i više problema. Liječnički tim mi je sredinom godine savjetovao da je najbolje za mene podvrgnuti se operaciji koljena kako bih ozbiljnije riješio problem. Međutim, ustrajnost s moje strane se očito isplatila jer sam se upravo vratio s pregleda koji je pokazao da je koljeno u puno boljem stanju nego sredinom godine i operacija u ovom trenutku neće biti potrebna. Bez obzira na te dobre vijesti, svejedno ću se morati podvrgnuti jednom ili više manjih zahvata na koljenu koji će me odvojiti od terena sljedećih nekoliko tjedana, što znači da neću moći nastupiti na Davis Cupu ove godine - objavio je Čilić.

Hrvatska će na završnom Davis Cup turniru, od 23. do 25. studenoga u Madridu, braniti naslov pobjednika. Izbornik Željko Krajan u tu će akciju povesti Bornu Ćorića te Matu Pavića, Ivana Dodiga i Nikolu Mektića, a neki mediji navode kako je izbornik pozvao u pomoć i 40-godišnjeg Ivu Karlovića.
I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike