Crna kronika
OBDUCENTICI POZLILO U SUDNICI

Nastavak suđenja Smiljani Srnec
Objavljeno 7. studenog, 2019.
VARAŽDIN

Iskazima sudskih vještaka te svjedokinja optužbe u četvrtak je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić 2000. godine, čije je tijelo 19 godina bilo skriveno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu. Sudac Tomislav Brđanović pročitao je nalaz obducentice Andrine Kopjar, u kojem je navedeno da su uzrok smrti Jasmine Dominić višestruki prijelomi svoda i baze lubanje te ozljede mozga.


Vještakinja je potvrdila navode iz nalaza te na upit zamjenice županijske državne odvjetnice Irme Bagarić odgovorila da se ne može točno utvrditi o koliko se udaraca tupim predmetom radi, ali da ih je bilo bar pet ili šest. Pri pregledu fotografija s obdukcije Kopjer je pozlilo te je rasprava nakratko prekinuta. Obducentica će se ponovo pojaviti na raspravi s vještakom za sudsku medicinu Josipom Škavićem, koji je trebao biti na suđenju, ali se ispričao sudjelovanjem u raspravi na drugom sudu.


U nastavku rasprave Ivana Mlačić iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" potvrdila je da je na gumenoj brtvi na zamrzivaču u kojem je pronađeno tijelo Jasmine Dominić pronađeno ljepilo. Kazala je da se, s obzirom na količinu ljepila, može pretpostaviti da je škrinja bila čvrsto zalijepljena. Potom su svjedočile Nada i Draga Sabol, ujne žrtve Jasmine Dominić i okrivljenice Smiljane Srnec.


Nada Sabol je rekla da godinama nisu bili u kontaktu s obitelji Dominić te kako joj je Smiljanina kći Katarina kazala da imaju visok račun za struju i da su naručili odvoz stare škrinje u otpad. Na dan pronalaska tijela Katarina ju je nazvala i rekla da se "vide noge" te pitala može li dovesti djecu k njima. Draga Sabol je kazala da već dosta dugo nemaju kontakte s obitelji, a potpuno ih je prekinula 2005., kada je prijavljen Jasminin nestanak. Sa Smiljanom nije komunicirala jer joj nije "odgovaralo njezino ponašanje".
Jasminin nestanak prijavljen je 2005., a međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana u večernjim satima uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja je otada u istražnom zatvoru. Suđenje se nastavlja 14. studenoga iskazima svjedoka koje je predložila optužba. H
Obducentici je pozlilo nakon što je pogledala fotografije s obdukcije tijela iz zamrzivača
19

godina u obiteljskoj kući u Palovcu bilo je skriveno tijelo Jasmine Dominić
Možda ste propustili...

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

Najčitanije iz rubrike