TvObzor
JUMANJI: IDUĆA RAZINA

Igra je upravo postala ozbiljno opasna
Objavljeno 8. studenog, 2019.
I u ovom Jumanjiju u glavnim ulogama gledamo poznata imena Dwaynea Johnsona, Jacka Blacka, Kevina Harta, Karen Gillan i Nicka Jonasa

Ove zime u Jumanji svijetu sve što je moglo poći po zlu, pošlo je. Igra se pokvarila, krivi igrači ušli su u pogrešne avatare, izazovi nikad nisu bili opasniji, a čini se da igru neće uspjeti svi završiti i pritom preživjeti. Jeste li spremni zaigrati najopasniju igru na svijetu?

Film Jumanji: Iduća razina u domaća kina stiže sredinom prosinca, a s kakvim će se sve problemima i opasnostima naša ekipa suočiti i koliko je novi Jumanji postao opasno mjesto za igru, saznat ćemo do kraja godine.

Neko je vrijeme prošlo otkako su naši junaci, tada obični srednjoškolci, kompjuterski geek Spencer, sportaš Fridge, popularna Bethany i povučena Martha zaigrali davno zaboravljenu igru Jumanji. S obzirom na to da ih je tada igra doslovno usisala te su u tijelima svojih avatara morali završiti igru i preživjeti sve izazove izbjegavajući stvarne životne opasnosti, naši su junaci jedva čekali ostaviti igru daleko zakopanu u prošlosti. No jesu li u tome uspjeli?

Kada jedan od njih iznova završi u igri, ostatak ekipe odlazi za njim u misiju spašavanja. U međuvremenu se igra očigledno promijenila, kao i ekipa koja je završila u njoj. Avatari su drukčiji, ubacili su se neki novi likovi, a igra nikad nije bila teža i opasnija. Prošli su put svi uspjeli uspješno završiti igru, hoće li i ovaj put biti tako?

I u ovom Jumanjiju u glavnim ulogama gledamo poznata imena - Dwaynea Johnsona, Jacka Blacka, Kevina Harta, Karen Gillan i Nicka Jonasa - a od novih glumaca svakako treba istaknuti Dannyja DeVita i Dannyja Glovera, koji humor, u skladu s nazivom filma, također dižu na iduću razinu.

Jumanji: Iduća razina izravan je nastavak filma Jumanji: Dobrodošli u igru, koji je prije dvije godine poharao kinoblagajne, te ga je samo u Hrvatskoj pogledalo gotovo 100 tisuća gledatelja. Vrijedi istaknuti kako je “original” iz 2017. godine postao film s rekordnom zaradom u Americi za studij Sony Pictures srušivši dotadašnji rekord Spider-Mana iz 2002. godine. Štoviše, Jumanji je nadmašio sve dotadašnje Spider-Man filmove, Skyfall, Ljude u crnom i Istjerivače duhova.

Na globalnoj razini film je ostvario zaradu od čak 950 milijuna dolara. Nastavak zato opravdano ima novu razinu očekivanja.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike