Kultura
U VINKOVCIMA PREDSTAVLJENA KNJIGA ‘’SVJETLOSNA GODINA’’

Majstorović poručuje: Okrenimo se budućnosti
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Promocija knjige “Svjetlosna godina” autorice Mare Majstorović održana je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, a u okviru Mjeseca hrvatske knjige.

- Knjiga je posvećena mom rodnom gradu i mojim sugrađanima, mojoj majci Ljubici, ali, naravno, i Vinkovčanima i svim ljudima dobre volje koji žele proniknuti malo dublje u svoje emocije, u svoje misli, u svoja svakodnevna stanja, navike, odabire, ponašanja. Tema je teška s obzirom na to da se radi o ’91. i Vukovaru, ali je riječ o jednoj drukčijoj perspektivi nego inače jer ja nisam sudjelovala u ratu. Bila sam zaštićena s te strane, a moja promišljanja promatrajući sve to, to je jedna treća perspektiva i treća pozicija o kojoj se jako malo govori. Htjela bih da ljudi, čitajući moju knjigu, uđu upravo u te cipele promatrača i da shvate ima li smisla živjeti više u prošlosti ili se trebamo okrenuti viziji budućnosti. Ideja za pisanje knjige došla je u izvanrednoj Svetoj godini milosrđa, koju je proglasio papa Franjo, a upravo u kojoj je diljem Hrvatske na štovanje bilo izloženo tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića. Jednostavno, proniknula sam, povezala se i nešto me pokrenulo da napišem svoje iskustvo, a to ratno iskustvo ima i jednu svoju duhovnu notu. Bilo je jako teško pisati knjigu jer, ulazeći u prošlost i teška iskustva, jednostvano bih sve ponovno proživjela - rekla je Majstorović.

- Nije ovo roman koji će se čitati usput, nije to ni samo još jedna priča ispričana o ratu i gradu heroju, to je duboko emotivno, osobno, hrabro i stilski zavidno dobro napisano literarno djelo - rekla je o knjizi Mirela Španjol Marković.

Majstorović je održala i predavanje "Snaga uma i moć pozitivnog stava u životu", a na promociji je govorila i urednica Darija Klaričić-Veg. M.Kokaj
Možda ste propustili...

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

IRIS TOMIĆ, ASISTENTICA NA AUKOS-U, UDRUGA “MALO DRAMA, MALO ART”

Mi malo dramimo, ali i malo artamo - nismo ograničeni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u