Regija
OKONČANA AGONIJA OKO KONCESIONARA

Eko-flor Plus i dalje odvozi otpad
Objavljeno 8. studenog, 2019.
MARIJANCI

Nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave u slučaju koncesije za obavljanje javne usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada s područja općine Marijanci, prihvatila žalbu Eko-flor Plus d.o.o. iz Oroslavlja, ta će komunalna tvrtka i dalje zbrinjavati otpad na području marijanačke općine. Komisija je razmotrila žalbene navode i utvrdila da je bilo propusta te je osporila postupak dodjele koncesije Kombelu d.o.o. iz Belišća. Podsjetimo, Općina Marijanci raspisala je javni natječaj za davanje koncesije za zbrinjavanje otpada. Prijavila su se dva ponuditelja, dosadašnji koncesionar, Eko-flor Plus iz Oroslavlja i Kombel iz Belišća. Tvrtka Kombel izabrana je kao najpovoljniji ponuditelj, jer je ponudila 68 kuna za odvoz otpada, a Eko-flor Plus 103 kune. Eko-flor Plus žalio se da je predmet koncesije određen protivno materijalnim propisima.

- Međutim, Kombel nije udovoljio uvjetima što se tiče vozila i Komisija je naložila da produljimo rok valjanosti koncesionara. Na odluku Komisije nemamo pravo žalbe, a za tužbu nemamo ni interesa ni vremena, jer se otpad mora odvoziti – rekao je načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić na sjednici Općinskog vijeća, a na kojoj je donesena Odluka o sklapanju Dodatka IV. Sporazuma o raskidu ugovora o koncesiji za obavljanje javne usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada s područja Općine Marijanci. Podsjetio je da je Općina Marijanci odlučila raspisati natječaj za koncesiju i izabrati novog koncesionara, nakon što je Eko-flor Plus povećao cijenu odvoza, međutim, nije se računalo na žalbu.

Sukladno toj odluci, do kraja godine uvest će se nova, povoljnija cijena odvoza otpada, a nakon dogovora s koncesionarom, tvrtkom Eko-flor Plus. Tako će cijena odvoza otpada za studeni i prosinac za kante od 120 litara umjesto 82 kune biti 54,24 kune, a za kantu od 240 litara 108 kuna. U tom razdoblju, novi/stari koncesionar Eko-flor Plus obavit će čipiranje kanti za otpad uz obilazak kućanstava kako bi se posebno evidentirala samačka kućanstva, koja će steći pravo na dobivanje kanti od 80 litara i nižu cijenu odvoza otpada.

Nakon 1. siječnja 2020. godine primjenjivat će se nove cijene u koje će biti uključen i varijabilni dio. S.Fridl
Možda ste propustili...

NAŠIČKI VATROGASCI DOBILI PRIZNANJA

Diploma i Gajskom

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli