Regija
NOVI TURISTIČKI SADRŽAJ

Apartman Rusanovih prvi je takav smještaj na području općine
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Uz smještaj, Rusanovi nude i brojne druge sadržaje, poput kupanja u bazenu i jahanja u vlastitom koralu
LUČ

Baranjska turistička ponuda bogatija je za još jedan ugodan prostor s brojnim sadržajima.

Nedavno je s radom počeo apartman u vlasništvu obrta Rusan, prvi smještajni kapacitet na području općine Petlovac. U lučkoj Školskoj ulici, naime, tako blizu, a tako daleko od gradske vreve, mjesto je to u kojemu bi samo rijetki odbili ‘‘pustiti mozak na pašu‘‘ i uživati u pravom ruralnom ambijentu, isprepletenom djelićima modernog i urbanog. Odmor, druženje, mogućnost korištenja bazena tijekom toplijeg dijela godine, jahanje i uživanje u prirodi, samo su dio onoga što potencijalni gosti mogu dobiti dolaskom u apartman obitelji Rusan - Ivana i Iris, odnosno njihovih kćeri Petre i Doris.

- Sagradili smo apartman s tri sobe, odnosno devet kreveta plus dva pomoćna. U ponudi je bazen te prostorija sagrađena od drveta, kapaciteta 50 mjesta, idealna za organiziranje raznih proslava, u čijem je sklopu i prostor za kuhanje i roštiljanje - objašnjava Iris, nastavljajući kako je na samo nekoliko desetaka metara od apartmana koral sa stajama i konjima. U ovom trenutku u koralu je 10 konja, od ponija, preko srednjih do velikih. Svi njihovi gosti imaju priliku zajahati na nekom od njih, a Rusanovi organiziraju i školu jahanja, na koju, svakog vikenda (osim u slučaju kiše i blata) dolaze djeca iz raznih dijelova Baranje i Slavonije. Isto tako, naglašava Iris, organiziraju i terapijsko jahanje, za koje je educirana. Jahanje, dodaje, nije privilegij samo gostiju njihova apartmana.

- Jahati mogu svi zainteresirani, pojedinci i skupine, ali uz prethodnu najavu - ističe.

A cijela je priča, na neki način, nastala upravo zahvaljujući njihovoj prvoj kobili Sari. Kada su ju kupili, prije četiri-pet godina, problem je bio njezin smještaj. Živjeli su u Osijeku, ali im financijski nije odgovarao Sarin smještaj u osječkom konjičkom klubu, pa su se odlučili za Luč i parcelu koju su Iris prepisali njezini roditelji. Kako je vrijeme odmicalo, krdo je postajalo sve veće, pa se ukazala potreba za gradnju većeg korala, odnosno staja. Stoga su počeli kupovati česticu po česticu zemljišta, a sada u vlasništvu imaju tri hektara.

- Ljudi su se počeli raspitivati za jahanje i za ono sportsko i rekreacijsko, kao i za terapijsko. Zato smo prije dvije godine osnovali udrugu Čarolija Baranje. Nešto prije smo si na darovanoj parceli sagradili kuću s bazenom, koja nam je koristila kao vikendica. Odlučili smo ju preurediti u smještajne kapacitete, što smo sami financirali, bez financijske pomoći iz raznih fondova. I tako, malo po malo, nedavno su nam stigli prvi gosti. Onda je Ivan odlučio sagraditi prostoriju za objedovanje, čiji je kapacitet znatno veći od broja kreveta. Što je zamislio, to je i ostvario. Za mjesec-dva niknula je krasna drvena građevina, koju je gradio potpuno sam, za koju vjerujem da se svima sviđa - priča Iris.

Inače, Iris i Ivan imaju već dosta ‘‘javnih nastupa‘‘ u okolini, i bližoj i široj, nisu nepoznati. Ivan, naime, godinama svira u tamburaškoj skupini Fijaker, a Iris je ove godine osvojila titulu najljepše mame Hrvatske u kategoriji od 23 do 39 godina. Odlučila je tako komisija na lipanjskom izboru održanom u šibenskom kazalištu.

Iris je, tako, postala prva Baranjka s osvojenom titulom naj mame Hrvatske, a plasman na završnicu Izbora najljepše mame izborila je nakon regionalnog izbora, održanog u veljači ove godine u belomanastirskom hotelu Patria. Vlasnica je i kozmetičkog salona u Belom Manastiru.

Ivica Getto
Dobrodošao je svaki novi krevet
Otvaranjem novih smještajnih kapaciteta zadovoljan je i direktor TZ-a Baranje Matej Perkušić. ‘’Svaki novi kapacitet je kamenčić više u dobro turističkom mozaiku Baranje’’ kaže, dodajući kako mu je drago što se to dogodilo u općini Petlovac, koja ih do sada nije imala. Isto tako, naglašava, posebna je priča i ta da, uz smještajne kapacitete, postoje i dodatni sadržaji, u ovom slučaju mogućnost jahanja.
Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike