Svijet
FRANCUSKA POOŠTRUJE POLITIKU PREMA MIGRANTIMA

Policija zatvorila kamp u Parizu
Objavljeno 8. studenog, 2019.
Francuska policija u četvrtak je počela s uklanjanjem migrantskog kampa na sjeveru Pariza, dan nakon što je francuska vlada najavila postrožavanje migracijske politike.


Autobusi su iz područja Porte de la Chapelle odvezli stotine ljudi. Ilegalni migranti tamo su živjeli u šatorima ispod ceste pariške obilaznice i autoceste A1. "Neću više tolerirati ovakva naselja uz cestu, ovdje ili bilo gdje drugdje na javnim površinama u Parizu", rekao je načelnik pariške policije Didier Lallement. Nakon zatvaranja golemog migrantskog kampa u Calaisu 2016., velik broj migranata preselio se u Pariz. Pariške vlasti više puta su uklanjale šatorska naselja, no nakon nekoliko mjeseci oni su se pojavljivali na drugim mjestima. Francuski premijer Edouard Philippe u srijedu je najavio zatvaranje kampova, uvođenje migrantskih kvota i ograničenje zdravstvene skrbi u slučajevima koji nisu hitni za tek pridošle tražitelje azila u pokušaju da pokaže da vlada mari za zabrinutost glasača oko imigracije. Ankete pokazuju imigracija muči birače i da diže rejting čelnici desnice Marie Le Pen koja će najvjerojatnije biti protukandidat Macronu na predsjedničkim izborima 2022.
Prema ispitivanjima javnog mnijenja ona je sve popularnija, dok popularnost Macrona, iako je još uvijek u vodstvu, pada. Macronova centristička administracija dosad se odupirala pritisku desnice oko pitanja imigracije, djelomice zbog toga što njezini liberalni birači bilo kakve oštrije mjere doživljavaju kao ksenofobne.H
Možda ste propustili...

ČAMCIMA EVAKUIRAJU STANOVNIKE

Velike poplave u Guangdongu u Kini

NAPAD NOŽEM NA BISKUPA ASIRSKE CRKVE U SYDNEYJU

Motiv napada - vjerski ekstremizam

Najčitanije iz rubrike