Tehno
NAGRAĐUJU SE INOVATIVNE I TRŽIŠNO UTEMELJENE IDEJE

Proglašeni pobjednici šestog izdanja programa Moj Zaba Start, u nekoliko kategorija
Objavljeno 8. studenog, 2019.

Pobjednici su odabrani u tri kategorije – Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Stručna komisija odabrala je tri dobitnika u svakoj kategoriji, a dodijeljene su im potpore u iznosu od 120.000 kuna za prvu nagradu, 100.000 kuna za drugu te 80.000 kuna za treću nagradu. Uz nagrade stručne komisije dodijeljene su i nagrade javnosti u vrijednosti od 30.000 kuna. U šestom izdanju natječaja Zaba je ukupno dodijelila gotovo milijun kuna potpora.

"Kao vodeća banka u Hrvatskoj usmjereni smo na razvoj održivog poduzetništva te gospodarskog i društvenog napretka naše zemlje i zajednice u kojoj djelujemo. Izuzetno smo ponosni na ovaj, jedinstveni program na tržištu i činjenicu da je Zagrebačka banka kroz dosadašnja izdanja prepoznala i podržala više od 50 projekata na njihovu putu do tržišta i uspjeha. Prepoznali smo njihovu vrijednost i potencijal, ali ih je prepoznalo i tržište. To želim i ovogodišnjim pobjednicima", rekao je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

U kategoriji Poduzetništvo prvu nagradu odnio je projekt za izradu minipogona za proizvodnju sušenog slatkiša od mandarine – Mandarine Sweet Treat proizvođača Mandarinet. Druga nagrada pripala je udruzi Mundus i njezinu istoimenom edukacijskom sustavu, a treću je nagradu odnio projekt Moto Sos Locator u realizaciji Gala centra.

Prva nagrada natječaja Kultura i znanost dodijeljena je samostanu sv. Margarite s Paga i projektu Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva. Projekt Udruživanjem temeljnih i kliničkih znanstvenih istraživanja do poboljšanja tretmana i povećane društvene osviještenosti o raku prostate znanstvenika s Instituta Ruđer Bošković osvojio je drugu nagradu. Treća nagrada pripala je studiju za produkciju i animaciju Diedra te projektu dugometražnog 3D animiranog filma "Cvrčak i Mrvica".

U kategoriji Društvo pobjedu je odnio projekt Uređenja sterilne jedinice za Dječju onkologiju, zaklade Dječje onkologije Rebro. Društveno poduzeće Punkt osvojio je drugu nagradu s projektom Inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom. Treća nagrada otišla je u ruke zakladi Cenacolo i projektu Mostovi u bolji život.

Za nagradu javnosti izborila su se tri projekta koja su prikupila najviše glasova javnosti. Odabrani projekti su Moto Sos Locator Gala centra u kategoriji Poduzetništvo, PsiHelp Hrvatskog psihološkog društva u kategoriji Društvo te u kategoriji Kultura i znanost projekt StressMe – razlike između muškog i ženskog stresa s Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Kroz projekt Moj Zaba Start Zagrebačka banka nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje te pruža potporu najboljima u različitim područjima. Zaba je kroz projekt do sada podržala više od 50 održivih projekata među kojima su inovativni startupi, društveno odgovorne inicijative...M.R.
Možda ste propustili...