Sport
STK VODOVOD OSIJEK

Nikad neizvjesnije, ali i zanimljivije
Objavljeno 6. studenog, 2019.
Stolnotenisači Vodovod Osijeka u novu sezonu Superlige startali su s dva poraza, u gostima su izgubili od Dugog Sela, a kod kuće bili poraženi od varaždinskog Starra, oba puta rezultat je bio 3:2 za suparnike. Nakon dva kola situacija nije izgledala blistavo, no onda je krenuo pobjednički niz Osječana. Svladali su Pulu, Požegu i Srdoči te su trenutačno četvrta momčad prvenstva s osam bodova, koliko ima treći GSTK Zagreb, ali i peti Split. Već prvih par etapa pokazalo je da će ove sezone Superliga biti zanimljiva i puna neizvjesnosti. Novi sustav natjecanja (igra se na tri dobivene partije samo u singlu) izjednačio je natjecanje, a stolnotenisači se slažu da je to dobro, više nema izrazitih favorita i svaka momčad se mora itekako pomučiti za svaki bod. Uostalom to pokazuje dosadašnji dio prvenstva u kojemu je bilo preokreta, iznenađenja, a čini se da svatko svakoga može dobiti.

- Liga je nikad izjednačenija, doslovce svako svakoga može dobiti. Pa mi smo od Starra izgubili 3:2, a imali smo veliku šansu prvi put ga dobiti u Superligi. Na kraju je meč otišao na njihovu stranu, a mi možemo samo žaliti za propuštenom prilikom - kaže Dragan Knežević, veteran koji se ove sezone povukao iz momčadi, ali samo s igračkog mjesta. Došlo je vrijeme da ipak zaigraju mlađi. Knez trenutačno obnaša funkciju sportskog direktora STK-a Vodovod Osijek, bavi se organizacijom, papirologijom, ali i dalje trenira mlađe uzraste. U eri nakon Kneževića udarnu momčad "vodenih" čine Vjekoslav Zovko, Mario Banek i Brođanin Josip Arbanas koji je ovoga ljeta došao u Osijek i odlično se uklopio u novu sredinu. S trenerske klupe ih vodi Ivan Šestak i čini se da Vodovod Osijek ima kompletan tim u kojemu se točno zna tko što radi.

- Prvenstvo je zapravo tek počelo, do kraja će biti još neizvjesnosti i uzbuđenja, a unatoč tri pobjede mislim da smo mogli i bolje. Žao nam je zbog tog poraza od Starra, ipak, oni su najjača hrvatska momčad i njih dobiti imalo bi posebnu težinu. Mogli smo i u Dugom Selu do pobjede, a opet, ne treba se puno žaliti jer dva susreta smo izgubili sa 3:2, a dva dobili (Pula, Požega) tim rezultatom- dodao je Knežević, koji napominje kako je glavni cilj osječke momčadi ovo prvenstvo završiti u sredini tablice. I. Liović
Najčitanije iz rubrike