Sport
NK ZRINSKI

Milardović: Protiv Čepina idemo pokazati kvalitetu
Objavljeno 7. studenog, 2019.

S pet u nizu ovojesenskih domaćih pobjeda netaknute mreže nogometaši Zrinskog dočekali su Belišće u jednom od derbija 12. trećeligaškog kola! Oba su ta jurjevačka statusa narušena na brutalan način jer su gostujući "tigrovi" domaćina "zagrizli" sedam puta, odnosno zabili toliko pogodaka, i odnijeli kompletan plijen s igrališta "Bara" (0:7).

Hat-trickom belišćanskog napadača Luke Agatića do odmora su Jurjevčani za toliko pogodaka bili u minusu koji je u nastavku prilično narastao i izazvao potres. Takav epilog, naime, ponukao je trenera Roberta Grnju na davanje ostavke koja je prihvaćena i za novoga je šefa struke imenovan Josip Milardović. Tome nekadašnjem nogometnom profesionalcu i nadalje će asistirati Krešimir Galić koji je o subotnjem brodolomu rekao:

- Uvod nije naslućivao tako katastrofalan epilog jer smo krenuli uobičajeno korektno. Nevjerojatno je kako smo bili kažnjeni u svakoj prigodi pogotkom, kojih je završilo čak sedam nestvarnih u našoj mreži, poslije čega je bilo što suvislo teško izgovoriti. Grnja je smatrao da se treba povući što je čelništvo prihvatilo iako smo imali, do sada, solidan rezultat uz slične prezentacije. Život, međutim, ide dalje i okrećemo se idućim izazovima - kazao je Galić koji će u nedjelju sjediti pokraj Milardovića u Čepinu odakle se teško odnose bodovi.

- Neovisno o promjeni na klupi, koja bi mogla izazvati pozitivan šok, znamo da je u Čepinu iznimno teško igrati protiv istoimenog domaćina koji nerado bilo što prepušta pristiglim sastavima. Imperativa, međutim, nemamo nego se predstaviti u dobrom svjetlu, a budemo li na razini mogućnosti, tada su moguće i povoljne vijesti s toga zahtjevnog gostovanja. Prigoda je, međutim, dokazati da zaslužujemo status u gornjem (treće)ligaškom domu i nadam se da ćemo ju iskoristiti - oprezan je u najavi bio taj nekadašnji veznjak Zrinskog koji je ovoga ljeta krenuo u trenerske vode.

Milardović se nakon odlaska s klupe Đakova Croatije pet kola odmarao, a sad se vratio na trećeligašku scenu. Već je odradio prve treninge sa Zrinskim, a o novom izazovu kaže:

- Ne dolazim baš u najboljem trenutku, ali takav je trenerski posao. Momčad Zrinskoga dobro poznajem; sve su to mladi igrači željni dokazivanja i napretka u karijerama. Moj zadatak bit će vratiti samopouzdanje i sigurnost u igri, čime možemo nadoknaditi i nedostatak iskustva. Pred nama su tri vrlo zahtjevne utakmice, ali već protiv Čepina pokazat ćemo svoju kvalitetu i dokazati da nismo zaboravili igrati nogomet. Volim raditi s mladim igračima i Zrinski je za mene pravi izazov.

Dražen Lekšan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike