Novosti
MINISTAR RADA NAKON PREGOVORA SA SINDIKATIMA:

Stvorit ćemo pravedniji i objektivniji sustav plaća
Objavljeno 6. studenog, 2019.

Vezani članci

ŠTRAJK I PROSVJED ŠKOLSKIH SINDIKATA

Većina će nadoknaditi sate subotom i u nenastavne dane

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović poručio je u srijedu sindikatima koji su prosvjedovali na Markovu trgu da se Vlada trudi pronaći rješenje za njihove zahtjeve te je obećao da će se redizajnom sustava plaća u javnim službama stvoriti pravednije i objektivnije vrednovanje njihova posla.

"Trudit ćemo se u pronalasku zajedničkog rješenja, nadam se da svi shvaćaju kolika je kompleksnost sustava i kolike su mogućnosti države. Razumijemo da određeni sektori nisu zadovoljni sadašnjim statusom, ali možemo obećati da ćemo redizajnom sustava plaća omogućiti pravedniji i objektivniji sustav", kazao je Aladrović. Ministar je za vrijeme prosvjeda sindikata obrazovanja na Markovu trgu održao pregovarački sastanak sa sindikatima državnih i javnih službi o osnovici i materijalnim pravima u idućoj godini. Aladrović je naglasio da će plaće u prosvjeti i ostalim javnim službama, dok u Ministarstvu budu analizirali sustav plaća u idućih šest mjeseci, porasti kroz dizanje osnovice za 6,12 posto, prema principu 2+2+2, i to početkom, sredinom i krajem sljedeće godine. Ako sustav plaća ne bude uređen do kraja lipnja, prosvjetarima će koeficijenti biti povećani za dva posto.

S obzirom na to, Aladrović očekuje skorašnji kraj štrajka. Dodao je kako kao Vlada pokazuju "jasnu brigu za sve zaposlenike u državnim i javnim službama". "Novim sustavom plaća jasno ćemo definirati kriterije tko će i koliko zarađivati i kolika je složenost poslova u javnoj i državnoj upravi. To je cjelokupan rad i rješenje ovog problema", naglasio je Aladrović. H
Možda ste propustili...

STRUČNJACI UPOZORAVAJU NA NEZDRAVE NAVIKE

Svaka četvrta osoba ima nealkoholnu masnu jetru

PRVI HITNI LET ZABILJEŽEN I U SLAVONIJI

Helikopterska medicinska služba djelovala 26 puta

NOVA ŽELJEZNIČKA LINIJA

Vlakom iz Trsta u Rijeku