Regija
ULAŽU OKO 5 MILIJUNA KUNA

Proširenje industrijske zone zbog potražnje poduzetnika
Objavljeno 7. studenog, 2019.
Stvaraju se mogućnosti investiranja i postavljaju temelji za otvaranje novih radnih mjesta
NAŠICE - Industrijska zona u Našicama s posljednjim pregovorima u 2018. godini postala je gotovo popunjena, a budući planovi za nju već su se tada počeli realizirati.Jedan od najnovijih radova svakako je gradnja ceste u proširenom dijelu zone i ujedno preduvjet za dolazak novih ulagača, kojima će se na ovaj način omogućiti pristup do čestica. Vrijednost prvog dijela radova, u kojem će se spojiti veći dio zone i otvoriti nove čestice, iznosi oko pet milijuna kuna, a radovi će biti završeni do sredine iduće godine. Stanje u zoni provjerili su gradonačelnik Josip Miletić, pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Tomislava Kuricek i pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Ivan Majer, uz glavnog nadzornog inženjera Ninoslava Tomljanovića. Izvođač radova na ovoj investiciji je Osijek Koteks, a sve planirano dobro napreduje. Nove investitore željno očekuje gradonačelnik Miletić, koji ne skriva ponos jer je našička zona interesantna velikom broju ulagača.

- Uz brojna druga gradilišta u našem gradu, i ovome želimo pridodati pozornost jer se gradnjom novih čestica otvara mogućnost investiranja za sve gospodarstvenike te, ono najvažnije, otvaranje novih radnih mjesta. Projekt Industrijske zone sufinanciran je sredstvima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva regionalnog razvoja. Smatram da je važno u sve projekte uključiti dodatne izvore financiranja jer gradski proračun je ograničen, a svaka je nova vrijednost koja dođe s viših istanci u naš grad dobrodošla - rekao je gradonačelnik Josip Miletić i zahvalio ministarstvima na pomoći koju usmjeravaju prema Našicama. Nadgledanje radova obavlja se stručno, a prije dva dana započelo je i asfaltiranje jednog od slojeva.

- Radovi obuhvaćaju gradnju prometnice u dužini od oko 1000 metara te biciklističkih i pješačkih staza. Sve napreduje prema planiranoj dinamici, a trenutno su izvedeni slojevi kolničke konstrukcije. Sljedeće u planu je izvođenje donjeg nosivog sloga, nakon čega se počinje izrada kolnih prilaza prema parcelama Industrijske zone - rekao je Ninoslav Tomljanović, glavni nadzorni inženjer.

Proširenje zone rezultat je velikog interesa poduzetnika i investitora, a na ovaj način Grad Našice omogućuje razvoj industrije i nova radna mjesta.

Ivona Ćosić
Mjere poticanja poduzetništva
Grad Našice, osim novih čestica, sadašnjim i budućim investitorima Industrijske zone Našice nudi i razne mjere poticanja poduzetništva. “Poduzetnicima nudimo sufinanciranje kamate na kredite i ulaganja u standarde kvalitete te provodimo potpore za ulaganja u opremu i uređaje za proizvodnju deficitarnih, tradicijskih i ekoloških proizvoda, ali i naše poduzetnike podupiremo za promociju svojim proizvoda i usluga”, dodaje gradonačelnik te ističe da su svi novosagrađeni proizvodni pogoni u razdoblju od pet godina od gradnje oslobođeni plaćanja komunalne naknade. A nude im se i povlastice u obliku cijene komunalnih doprinosa od 1 kn/m3, cijene električne energije (1000,00 kn/kW) te mogućnost spajanja parcela.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BARANJA NE OSTAJE BEZ PREPOZNATLJIVIH MANIFESTACIJA

Održat će se Vinski maraton,
Ribarski dani, Paprika fest...

2

POVEĆANJE TEMELJNOG KAPITALA TVRTKE

Grad Vukovar i Komunalac riješili višegodišnju zavrzlamu

3

OD POČETKA LIPNJA

Đakovo prvi put dobilo poljoprivrednog redara