Osijek
RADOVI NA "VRATIMA BARANJE"

Uređuje se ulaz u Bilje i dio uz Staru Dravu
Objavljeno 6. studenog, 2019.
Investicije koje su u tijeku zajedno s onim planiranim na području općine Bilje dosežu iznose i do 20-ak milijuna, no svakodnevno se obavljaju i oni financijski manje opsežni radovi na sitnijim građevinskim korekcijama infrastrukture kako bi se neke stvari ispravile ili preuredile da bi funkcionirale. Biljski načelnik Željko Cickaj kaže da su takvi zahvati i održavanja potrebni, pa se tako na južnom ulazu u Bilje može vidjeti da traju manji građevinski zahvati.


Zatekli smo djelatnike Cestinga kako postavljaju, odnosno učvršćuju prometni znak kako bi se obilježio pješački prijelaz. Također se na toj lokaciji, samo nekoliko metara dalje, rješava odvodnja oborinskih voda u spojnoj ulici. Naime, tamo je za obilnijih pljuskova znala zaostati veća lokva kišnice, pa se, kako su nam ispričali radnici na terenu, rješava taj problem zacjevljivanjem, a riješit će se i situacija u neposrednoj blizini ove koju spominjemo, a na trasi biciklističko-pješačke staze.
Kada već govorimo o radovima na "vratima Baranje", uz Staru Dravu se u privatnom aranžmanu gradi novi ugostiteljski objekt na temeljima nekadašnje Čingi-lingi čarde, poznatog restorana koji je devastiran u ratnim razaranjima. Cijeli taj prostor oko Stare Drave trebao bi, prema općinskim planovima, dobiti nove sadržaje. Podsjetimo, riječ je o ribolovnoj vodi na kojoj je već održano Svjetsko prvenstvo u ribolovu, a ta je voda nominirana da se na njoj uskoro održi ponovno svjetsko ribičko natjecanje. Riječ je o području koje je veliki turistički potencijal, pa tu veliku ulogu, kaže načelnik Cickaj, imaju biljski ribiči s kojima se planiraju realizirati opsežniji investicijski ciklusi, a u cilju da cijeli prostor u svojoj punoći zaživi kao ribički i rekreacijsko-izletnički dio Bilja, kamo se dolazi pecati, obiteljski boraviti na svježem zraku, ali i sigurnije kupati u "mirnijoj" Dravi od one tekuće. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike