Crna kronika
POLICIJA U SLAVONIJI POZIVA NA OPREZ

Troje pješaka poginulo u šest dana
Objavljeno 7. studenog, 2019.
NAŠICE - Troje pješaka poginulo je u Slavoniji u samo šest dana. Svi su pješaci nakon nesreće preminuli ubrzo u bolnicama, a dvoje je poginulo dok su cestu prelazili preko zebre. U utorak je od teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u Ulici braće Radić u Našicama preminuo 84-godišnjak. Nesreća se dogodila oko 11 sati, a skrivio ju je 74-godišnjak koji se automobilom kretao Ulicom braće Radić iz smjera Trga doktora Franje Tuđmana prema Markovcu Našičkom. Dolaskom do vidljivo obilježen pješački prijelaz zbog neprilagođene brzine kretanja naletio je na 84-godišnjeg pješaka iz Markovca Našičkog, koji je u tom trenutku prelazilo cestu. Pješak je istoga dana prevezen u KBC Osijek, gdje je zbog zadobivenih ozljeda preminuo.


Crni niz započeo je prošle srijede, kada je u Marindvoru, u Požeško-slavonskoj županiji, poginuo 69-godišnjak. Nesreća se dogodila kada je 71-godišnjak, upravljajući Citroenom, zbog neprilagođene brzine naletio na 69-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik. Pješak je prevezen u Opću županijsku bolnicu Požega, gdje je od ozljeda preminuo. Već sljedećeg dana, u četvrtak, smrtno je stradala 84-godišnjakinja u Velimirovcu. Ta se nesreća dogodila oko 17.25 na raskrižju ulica Alojzija Stepinca i Bana Jelačića. Nesreća se dogodila kada se 61-godišnji državljanin Austrije automobilom kretao Ulicom Alojzija Stepinca u smjeru Donjeg Miholjca. Dolaskom do raskrižja s Ulicom bana Jelačića, zbog neprilagođene brzine kretanja, na obilježenom pješačkom prijelazu naletio je na 84-godišnju pješakinju iz Velimirovca, koja je u tom trenutku prelazila cestu. Pješakinja je preminula iste večeri u Kliničkom bolničkom centru Osijek.
Iz policije upozoravaju pješake i vozače da paze jedni na druge. Inače, za prelazak kolnika na nepropisan način pješak se kažnjava novčanom kaznom od 300 kuna.
Sandra Lacić
MORA SE USPORITI ISPRED ZEBRE
Iz policije podsjećaju da je svaki vozač dužan stati ispred pješačkog prijelaza na znak osobe koja upravlja prometom ili semafora, a ako to ne učini, novčana kazna je od 3000 do 7000 kuna.

Ako skrećete u ulicu na čijem je početku pješački prijelaz, morate smanjiti brzinu i propustiti pješake. Približavate li se pješačkom prijelazu na kojem nema semafora, dužni ste vozilom upravljati smanjenom brzinom kako biste mogli sigurno propustiti pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Treba znati da je kazna za prekršitelje 500 kuna.
Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana