Kultura
24. REVIJA LUTKARSKIH KAZALIŠTA

Osječki “Nezaboravak” na riječkoj pozornici
Objavljeno 7. studenog, 2019.
Predstava "Nezaboravak" osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića ovih dana gostuje na 24. Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci. Predstava "Nezaboravak" izvedena je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u srijedu, 6. studenoga, a na programu je i danas, 7. studenoga, u 9.30 i 11 sati. Riječ je o autorskom projektu za koji tekst i režiju potpisuje Peter Kus, dramaturgiju Urša Adamič, likovno oblikovanje predstave Natan Esku, kostimografiju Zdenka Lacina, a asistentica kostimografkinje je Tončica Knez. Glazbu je također skladao multiinstrumentalist i graditelj instrumenata Peter Kus, za scenski je pokret bio zadužen Miha Arh, a za oblikovanje rasvjete Igor Elek. U predstavi igraju: Djed – Ivica Lučić; Unučica Lučka – Kristina Kovačević i Mama – Aleksandra Colnarić.

Na Reviji u Rijeci, sve do 11. studenoga, nastupit će 11 kazališta iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Finske, Njemačke, Slovenije i Srbije. Na kraju festivala, na temelju ocjena publike, bit će dodijeljena jedina nagrada festivala naziva Domino, ove godine u obliku drvene klepetalice s likom zmaja.

Nakon povratka iz Rijeke ovu predstavu, koja je već ovjenčana nagradom dječjeg žirija na festivalu u Bugojnu, možete pogledati i na nedjeljnoj matineji 10. studenoga u osječkom Dječjem kazalištu s početkom u 10.30. Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na blagajni kazališta od 8 do 15 sati te sat uoči nedjeljne izvedbe ili ih rezervirati na marketing@djecje-kazaliste.hr i 031/501-485. T.K.
Možda ste propustili...

60. GLAZBENE VEČERI U SV. DONATU

Beethovenove violinske sonate

PRIRODOSLOVNI MUZEJ RIJEKA PARTNER U ČETIRI EU PROJEKTA

Od krškog krajolika do puteva Frankopana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIHOVIL RISMOND IZLAŽE NA JAVNIM POVRŠINAMA

Izložba haiku slika u sjećanje na akademika Devidéa

2

U MUZEJU GRADA ZAGREBA

Otvorena izložba o počecima kupališta na Jadranu

3

DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA

Objavljen izbor pjesama Mile Pešorde na španjolskom jeziku