Sport
OSJEČANKE SLAVILE I U SLAVONSKOBRODSKOM REGIONALNOM OKRŠAJU

Viktorija je bila samo dobro zagrijavanje za obračun s velikim rivalkama iz Splita
Objavljeno 6. studenog, 2019.

I s četvrtog ovojesenskog gostovanja nogometašice Osijeka donijele su kompletan plijen, poremetivši ritam pobjeda izraženih dvoznamenkastim rezultatom kakav je bio u prethodna tri izleta. U Slavonskom Brodu učenice trenera Tihomira Rudeža i njegova suradnika Marijana Vuke pobijedile su Viktoriju "samo" sa 5:0.


U ekipi Osijeka prednjačila je Izabela Lojna s hat-trickom, a dva je pogotka dodala Lorena Balić i još više pobjegla na vrhu liste ligaških strijelaca došavši do brojke 22, odnosno deset više od splitske pratnje Mateje Bošnjak, a 11 ispred Lojne, koja je, dakle, treća po efikasnosti preskočivši na tome mjestu suigračicu Moniku Conjar koja je ostala na devet pogodaka. Unatoč maksimalnom učinku Osječanki u Prvoj hrvatskoj ligi nogometašica, na vrhu je Split zbog bolje gol-razlike. A sa Splitom će se osječka struka baviti sljedećeg tjedna jer je ovoga pauza u prvenstvu zbog kvalifikacijske obveze najbolje hrvatske vrste u koju je izbornik Mate Prskalo pozvao Lojnu, Nevrklu, Pranješ i Pernar iz Osijeka čiji je trener Rudež asistent u stručnom stožeru.

- Pomoćniku Vuki dao sam smjernice što raditi na ovotjednim treninzima s kojih će izbivati kvartet igračica zajedno sa mnom. Nismo tako imali vremena analizirati posljednji susret iz Slavonskog Broda koji smo, zapravo, arhivirali jer je bio u okvirima prethodnih, osim što je protivnička vratarka samo pet puta bila svladana. Iako je Viktorija jača nego lani, ipak je kvaliteta i dalje znatno na našoj strani. Mogao je rezultat biti i uvjerljiviji za nas, naročito jer je stvoreno dosta prigoda koje nisu iskorištene, uključujući jedanaesterac. S druge strane, mogli smo igrati bez vratarke jer naša uopće nije imala posla zbog toga što su gotovo svi pokušaji domaćih igračica zaustavljeni na njihovoj polovini terena. Bila je to dobra priprema za zaključni jesenski susret s vodećom ekipom prvenstva koja nam je dužnica i morat ćemo poraditi, ponajprije, na psihološkom planu jer je kvaliteta podjednaka. Imat ćemo cijeli sljedeći tjedan za to i nadam se da ćemo biti pravi kada bude najpotrebnije - referirao je Rudež s treninga reprezentacije iz Zaboka. D.Lekšan
Rezultati 6. kola
Viktorija (Slavonski Brod) - Osijek 0:5, Lepoglava - Neretva (Metković) 5:2, Split - Agram (Zagreb) 15:0 i Dinamo (Zagreb) - Katarina Zrinski (Čakovec) 2:1.
TABLICA
1.Split**6**6**0**0**66:1**18

2.Osijek**6**6**0**0**49:1**18

3.Dinamo**6**4**0**2**19:10**12

4.Neretva**6**3**0**3**11:17**9

5.Viktorija**6**2**0**4**5:31**6

6.Lepoglava**6**1**1**4**10:28**4

7.Agram**6**1**0**5**6:43**3

8.Katarina Z.**6**0**1**5**3:38**1

U 7. kolu, 17. studenoga, sastaju se: Osijek - Split, Agram - Lepoglava, Neretva - Dinamo i Katarina Zrinski - Viktorija.
Najčitanije iz rubrike