Novosti
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA POLICIJA

Spasili devet migranata zatočenih u - sanduku
Objavljeno 5. studenog, 2019.
Policajci Policijske uprave vukovarsko-srijemske spasili su u utorak devet migranata - tri muškarca, dvije žene i četvero maloljetnika - zatočenih u drvenom sanduku u teretnom vozilu kojim je upravljao krijumčar iz Ukrajine.


Na autocesti Zagreb - Lipovac u blizini odmorišta Rastovica policija je prilikom kontrole u teretnom prostoru Volkswagen Craftera poljskih registracija uočila sanduk načinjen od građevinskih ploča iverice kakav se koristi za prijevoz dijelova strojeva. Sanduk je bio zatvoren vijcima, a iz njega su dopirali uznemireni glasovi više osoba. Njegovim otvaranjem pronašli su i vjerojatno spasili živote devetero stranih državljana, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova. Naime, u trenutku otvaranja sanduka policijski službenici osjetili su znatno povišenu temperaturu te ustajali zrak. Osobama je odmah ponuđena liječnička pomoć, a Centar za socijalnu skrb maloljetnicima je imenovao posebnog skrbnika.


Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su svi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu. Sedam članova obitelji iz Irana izrazilo je namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu, a dva državljanina Iraka tu su mogućnost odbila te su smještena u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku do okončanja postupka.

Vozač teretnog vozila, 21-godišnji državljanin Ukrajine, uhićen je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.


S tim kaznenim djelom se u vezu dovode i 24-godišnji i 25-godišnji državljani Poljske koji su uhićeni na graničnom prijelazu Macelj i privedeni u PU vukovarsko-srijemsku. H
Najčitanije iz rubrike