Sport
BORBA ZA PROLJEĆE U LIGI PRVAKA

Bjelica i njegovi “blue boysi” pišu klupsku povijest, dobar rezultat vodi u osminu finala
Objavljeno 6. studenog, 2019.

Nogometaši Dinama večeras (21 sat) na svom Maksimiru u 4. kolu skupine C Lige prvaka dočekuju Šahtar te imaju veliku priliku ostvariti povijesni uspjeh u tom natjecanju, a to je prezimiti na eurosceni. Nikada do sada "modri" nisu prošli skupinu elitnog klupskog natjecanja, no odličnim su izdanjima ove sezone stigli u situaciju da večeras mogu stići nadomak jednom od dva velika cilja.

Pobjeda nad Ukrajincima gurnula bi hrvatskog prvaka prema "cementiranju" drugog mjesta, jer bi dva kola prije kraja imao tri boda više od Šahtara te bolji međusobni omjer. S takvim bi ishodom, uz povoljan ishod drugog susreta skupine, Atalante i Manchester Cityja, već večeras mogao osigurati bar onaj minimalni cilj, nokaut-fazu u Europi, drugu godinu zaredom, jer bi imao sigurno najmanje treće mjesto. Ipak, nitko se u redovima hrvatskog prvaka ne zamara previše kalkulacijama o konačnom raspletu, svima su misli usmjerene jedino na "rudare" večeras te plan kako ih prvi put u međusobnim susretima svladati. Prije dva tjedna u Harkivu Dinamo je stigao do prvog remija (2:2), nakon prethodna dva poraza, čime je prekinuo i niz od 13 gostujućih poraza u skupini Lige prvaka. U tom je susretu momčad Nenada Bjelice bila i bliže pobjedi, a igra koju je prikazala daje "modrima" vjeru da danas mogu napraviti ono što im je u Harkivu izbjeglo. Slaže se s tim i Bruno Petković, koji će se vratiti u početnu postavu Dinama, nakon što je u Ukrajini zbog ozljede krenuo s klupe. Mijenjao ga je Mario Gavranović, koji je izborio kazneni udarac, no švicarskog reprezentativca danas neće biti u kadru, zbog ozljede.

- Odigrali smo u Harkivu jako dobru utakmicu, u kojoj smo pokazali čak više od protivnika. Ostaje nekakav dojam da smo zaslužili možda i više, ali s obzirom na to da je rezultat takav, znači da nismo, jer rezultat je glavno mjerilo. Nećemo nešto pretjerano mijenjati, analizirat ćemo dodatno suparnika i postaviti svoju igru, a trener će nas sigurno uputiti na neke sitnice koje možemo raditi bolje - rekao je u najavi susreta napadač Dinama i hrvatske reprezentacije, koji se ne opterećuje značenjem te utakmice te nosi li epitet "povijesna".

- Bilo je već ovakvih utakmica puno u posljednjih godinu dana. Sigurno je ovo bitna utakmica, prema mnogima i ključna za rasplet skupine. No vidjet ćemo nakon nje je li uistinu takva. Ne razmišljamo o mogućnosti plasmana u osminu finala, čvrsto smo nogama na zemlji i mislima smo samo na ovoj utakmici. Presretni smo zbog punog stadiona, navijači će nam biti dodatni vjetar u leđa - istaknuo je Petković.

Šahtar će u Zagrebu biti oslabljen neigranjem zbog ozljeda strijelca iz prvog susreta Konopljanke, kao i Solomona, a Krivcov i Marlos ipak su u kadru. Kod Dinama osim Gavranovića za susret vjerojatno neće biti spreman ni Amer Gojak, a ostale će igrače Bjelica imati na raspolaganju.
G. Roguljić
Skupina C
Današnji parovi: Dinamo - Šahtar, Atalanta - Manchester City

TABLICA

1. ManCity       3       3       0       0       10:1       9

2. Dinamo       3       1       1       1       6:4       4

3. Šahtar       3       1       1       1       4:6       4

4. Atalanta       3       0       0       3       2:11       0
Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku