Sport
JAK BOKSAČKI TURNIR U ZAGREBU

Pratljačić i Rebolj u ringu
Objavljeno 6. studenog, 2019.
Grand Prix na Zagrebačkom velesajmu okupit će jaka i ugledna boksačka imena

U Boksačkom centru na Zagrebačkom velesajmu od 7. do 9. studenoga održat će se vrlo jak međunarodni turnir na kojem će nastupiti i najbolji hrvatski amaterski boksači, a konkurencija je pojačana i vrlo kvalitetnim borcima iz inozemstva.


Tako će, primjerice u kategoriji do 75 kg, nastupiti europski prvak do 22 godine Ukrajinac Aleksej Tokarchuk, a stiže i njegov sunarodnjak koji je također ugledno boksačko ime, Viachieslav Havryljuk, četverostruki osvajač medalja na Europskim prvenstvima. U teškoj kategoriji prijavljen je četvrtfinalist posljednjeg Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara Jordanac Hussein Ishaish. Već ta imena jamče spektakl u boksačkom centru na Zagrebačkom velesajmu.


U vrlo jakoj konkurenciji nastupit će i dvojica reprezentativaca iz Boksačkog kluba Osijek. U teškoj kategoriji borit će se Zvonimir Rebolj, koji će žestoku konkurenciju imati, osim u spomenutom Jordancu, i u Toniju Filipiju, hrvatskom boksaču i osvajaču bronce s ovogodišnjeg Europskog prvanstva.
U superteškoj kategoriji nastupit će pak Osječanin Luka Pratljačić, brončani s Europskog prvenstva do 22 godine. Osim njega od Hrvata u toj kategoriji prijavljen je i Marko Milun, oko kojeg su se posljednjih tjedana lomila koplja i došlo do sukoba u hrvatskom boksu. Naime, jedna struja zagovarala je da u superteškoj kategoriji treba nastupiti Filip Hrgović, naš profesionalac koji bi u Tokiju branio broncu iz Rija de Janeira, dok je tadašnji izbornik reprezentacije Leonard Pjetraj, inače Milunov aktualni, a Hrgovićev bivši trener, zagovarao da se obojici pruži prigoda, pri tome je predlagao i međusobni meč na državnom prvenstvu, što je prilično apsurdno da se profesionalac koji se bori za svoje mjesto prema borbi za titulu svjetskog profesionalnog prvaka u najatraktivnijoj supeteškoj kategoriji mora "spustiti u bazu" i boriti za naslov prvaka Hrvatske. Sukob je na kraju rezultirao Pjetrajevom smjenom, a nedavno je WBC, jedna od najjačih organizacija svjetskog profesionalnog boksa, objavila kako će svaki boksač koji nastupi na Olimpijskim igrama biti suspendiran na dvije godine na WBC priredbama, pa su vjerojatno na taj način i Hrgoviću zatvorena vrata za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Međutim, otvara se tako prigoda Pratljačiću koji će u Zagrebu prvi put dokazati može li se i on legitimno upustiti u borbu za mjesto koje vodi u Tokio. Od osječkih boksača u kategoriji do 63 kg trebao je nastupiti i Dominik Gubo, ali zbog obveza na fakultetu morao je otkazati poziv.
Krešimir Lacković
Na prvom po redu turniru nastupit će više od 60 svjetskih boksačkih imena iz 12 zemalja
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike