Osijek
STARA VIŠNJEVAČKA NAVIKA PARKIRANJA NA NOVOJ LOKACIJI

Na tramvajskom okretištu Mjesni odbor i Grad uredili odmorište i servis za bicikle
Objavljeno 6. studenog, 2019.

Okretište tramvaja ili okretište bicikala - kako god nazvali dio Višnjevca gdje pruga okreće natrag prema Osijeku - izgleda lijepo. Mjesto je to do kojeg mještani Višnjevca iz zapadnog dijela i oni iz Josipovca dolaze biciklom na prvu tramvajsku postaju kako bi prema gradu nastavili dalje javnim prijevozom, a bicikle uredno ostavljaju zaključane, sve do povratka kući.

Uredili su stajalište, kaže predsjednik Mjesnog odbora Višnjevac Mirko Ivković, sredstvima Mjesnog odbora Višnjevac, ali im je Grad izišao u susret sufinancirajući ovu investiciju kako bi to bilo napravljeno kako treba.

- Tramvaj u ovom dijelu grada jako nam je važan i nadamo se da će se pruga nastaviti i dalje prema zapadu. Do tada, budući da smo zamijetili ovu praksu ljudi da do tramvaja dolaze biciklom kada je vrijeme pogodno za vožnju, doduše i prije je tako bilo, na bivšem okretištu na spoju Osijeka i Višnjevca bilo je veliko cikloparkiralište. No ovo sada izgleda kudikamo ljepše, zahvaljujemo Gradu što je prepoznao ovaj projekt, a tu se osim parkinga za stotinjak bicikala nalaze i dodatni sadržaji. Naime, postavljene su nove klupe i stol s nadstrešnicom gdje se može i odmoriti, bilo da je riječ o biciklistima koji se koriste našom biciklističkom stazom, bilo da je riječ samo o onima koji čekaju tramvaj, pa se žele skloniti od sunca ili kiše. Vidjeli smo to u turističkim mjestima na moru, ali smo mi to malo prilagodili svojim potrebama. Nadamo se da ćemo i mi biti na cikloturističkoj ruti. Stoga smo postavili i servis za bicikle jer nerijetko se zna dogoditi pokoja nezgoda biciklistima - pukne guma, pokvari se nešto što treba dotegnuti... Sve se to sada, naravno u vlastitoj režiji, može lako srediti jer imamo na tom mjestu alat potreban za servis bicikla - kaže Mirko Ivković, ponosan na novu vizuru okretišta koja je nastala realizacijom ovog malog projekta kojim su, kaže on, vrlo zadovoljni, kao i mještani.

- No ne stajemo samo na ovome što smo napravili na ovom "checkpointu". Sljedeći je korak omogućavanje mještanima da se mogu koristiti internetom uz Wi-Fi, solarne su ćelije već postavljene, pa se može i mobitele dopuniti dok se čeka na nastavak putovanja Gradskim prijevozom putnika - ističe predsjednik višnjevačake mjesne uprave koja nastoji raznolikim intervencijama u prostoru povećati kvalitetu življenja u osječkom predgrađu.

Darko Pejić
Sa zapada se do prve tramvajske postaje dolazi biciklom do parkinga gdje se može servisirati, odmoriti...
Možda ste propustili...

KRŠĆANSKA REFORMIRANA KALVINSKA CRKVA

Okupili goste iz Karpatskog bazena

“TEHNIČKA POMOĆ JU ŽRA OBŽ 2019. - 2023.”

Projekt vrijedan više od 32 milijuna kuna

DOGOVOR RIBIČA IZ OSIJEKA I FUNTANE

Povelja suradnje Slavonaca i Istrana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana