Osijek
TRG BANA JELAČIĆA

Opasno se nakrivio donjogradski sat
Objavljeno 6. studenog, 2019.
Početkom ožujka Donjograđane je ugodno iznenadila velika novost na središnjoj lokaciji Trga bana J. Jelačića. Naime, tu je, na samom rubu trga, prekoputa Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, postavljen velik, reprezentativan javni sat. No početkom ovoga tjedna građani dojavljuju - novi se noseći stup sata opasno nakrivio! Svi se pitaju i tko je za to kriv te hoće li uskoro netko stup ispraviti. Jer, sat je funkciji, točno pokazuje vrijeme, što znači da ne treba puno posla kako bi se situacija vratila u prethodno stanje.

Podsjetimo, javni sat na Trgu bana Josipa Jelačića postavljen je sukladno Programu prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture Gradske četvrti Donji grad za 2018. Sat je postavio Urar Živković d.o.o., a vrijednost radova s ugradnjom iznosila je 77.000 kuna.

U svakom slučaju šalje se poruka i čelnicima GČ-a Donji grad i komunalnim službama Grada Osijeka da se pobrinu za ovaj komad javne infrastrukture kako se ne bi ponovno dogodilo da još jedan lijep projekt koji je izmamio osmijeh na lice Osječana propadne i/ili ode u zaborav na račun neodržavanja. Jer, nažalost, ne bi bilo prvi put da se takvo što dogodilo. I.Sl.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike