Osijek
PU OSJEČKO-BARANJSKA

Akcija prometne policije "Blagdani bez alkohola"
Objavljeno 6. studenog, 2019.
Kao i svake godine, u povodu narodnog običaja krštenja mošta Martinja, koji se obilježava u utorak, 11. studenoga, očekuje se povećani broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića.


U cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica policijski službenici od 8. do 12. studenoga 2019., svoje aktivnosti usmjerit će na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.


Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.


U aktivnosti bit će uključen odgovarajući broj policijskih službenika, kao i uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i nadzoru prometa (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, testeri za droge, uređaji za nadzor brzine, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica).
Policijski službenici, sukladno preventivnom projektu "Blagdani bez alkohola", tijekom nadzora u prometu dijelit će informativne letke čija je svrha individualnim pristupom u komunikaciji s građanima ukazati na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u prometu. E.N.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRUGA STRANA IRSKE - PRIČA PSIHIJATRICE KOJE SE NAKON TRI GODINE VRATILA U KBC OSIJEK

U Irskoj je plaća oko 5.000 eura,
ali dok platite život ne ostane
vam puno više nego ovdje

2

KONFERENCIJA ZA MEDIJE OSJEČKOG HDZ-A

Stanovnici B. Bartoka žive u nemogućim uvjetima

3

I PET MJESECI POSLIJE BEZ RJEŠENJA

Kanižlićeva bez kružnog
toka i biciklističke staze?!