Osijek
PU OSJEČKO-BARANJSKA

Akcija prometne policije "Blagdani bez alkohola"
Objavljeno 6. studenog, 2019.
Kao i svake godine, u povodu narodnog običaja krštenja mošta Martinja, koji se obilježava u utorak, 11. studenoga, očekuje se povećani broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića.


U cilju sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica policijski službenici od 8. do 12. studenoga 2019., svoje aktivnosti usmjerit će na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.


Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.


U aktivnosti bit će uključen odgovarajući broj policijskih službenika, kao i uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i nadzoru prometa (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, testeri za droge, uređaji za nadzor brzine, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica).
Policijski službenici, sukladno preventivnom projektu "Blagdani bez alkohola", tijekom nadzora u prometu dijelit će informativne letke čija je svrha individualnim pristupom u komunikaciji s građanima ukazati na potrebu odgovornog i savjesnog ponašanja u prometu. E.N.
Možda ste propustili...

KIŠA I OBLACI PRATIT ĆE NAS I U IDUĆIM DANIMA

Tek nedjelja donosi sunčano vrijeme

21. PANNONIAN CHALENGE - “STARI DATUM, NOVI DOŽIVLJAJ”

BMX i skate elita u Osijek dolaze sredinom kolovoza

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KORONAKRIZA SMANJILA GOSPODARSKU AKTIVNOST

Javni bilježnici suočeni sa znatnim padom prometa

2

OPASNO GRADILIŠTE U RUŽINOJ ULICI

Opasan teret nad glavama prolaznika

3

U ORGANIZACIJI TZ-A I OSJEČKOG SAJMA

Sajam antikviteta vraća se u Tvrđu nakon dva mjeseca