Regija
NA USLUZI PRIGRADSKIM NASELJIMA

Mobilno reciklažno dvorište u naseljima
Objavljeno 6. studenog, 2019.
ĐAKOVO

Uz nedavno reciklažno dvorište koje je za potrebe Đakovčana otvoreno u njihovu gradu, u Gajevoj ulici, a drugo će biti locirano na gradskom deponiju Vitika, takav sadržaj, no u mobilnom obliku, dobili su i stanovnici prigradskih naselja. Riječ je o mobilnom reciklažnom dvorištu koje putuje oko grada, po đakovačkom prigradskom prstenu, pa je tako prekjučer, u ponedjeljak, 4. studenoga, mobilno reciklažno dvorište bilo na usluzi stanovnicima Ivanovaca Đakovačkih, gdje je do 14 sati bilo na parkiralištu ispred mjesnog DVD-a. Za korištenje mobilnog reciklažnog dvorišta stanovnici obavezno moraju imati identifikacijsku karticu, a bez naknade i uz prethodnu provjeru Univerzalovih djelatnika na mobilnoj reciklažnoj platformi mogu zbrinuti široku lepezu otpada. To su, doznajemo u đakovčakom komunalcu Univerzalu, papir, plastika, otpadni metal, staklena ambalaža, odjeća i ostali tekstil, elektronički i električni uređaji, baterije i akumulatori, lijekovi, gume, glomazni i problematični otpad.

Sljedeća je lokacija mobilnog reciklažnog dvorišta u prigradskim Novim Perkovcima, na prostoru ispred Društvenog doma, i to sutra, u četvrtak, 7. studenoga, od 8 do 14 sati.

Cjelokupni je raspored mobilnih reciklažnih dvorišta po prigradskim naseljima dostupan na Univerzalovoj web-stranici. Inače, u reciklažnom dvorištu u Đakovu može se odložiti čak četrdesetak vrsta otpada. S.Ž.
Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike