Ekonomija
CRIKVENIČKI JADRAN LANI ZAVRŠIO S GUBITKOM

Zabilježili 22 posto veći prihod, dobit im je veća 74 posto, a povećali su i radnicima plaće
Objavljeno 6. studenog, 2019.
Crikvenički Jadran d.d., koji je lanjsku poslovnu godinu završio s gubitkom, zabilježio je, kako ističu iz te tvrtke, u prvih ovogodišnjih devet mjeseci prihode veće 22 posto nego lani u tom razdoblju, netodobit od 22 milijuna kuna, a radnicima je, uz veće plaće, podijelio i nagrade za uspješan rad.
"U prvih devet ovogodišnjih mjeseci ukupni poslovni prihodi iznosili su 101,3 milijuna kuna, što je povećanje od 22 posto u odnosu prema istom razdoblju lani. Posebno je uspješno bilo treće tromjesečje, u kojemu su prihodi bili 26 posto veći nego u tom razdoblju prošle godine. Rast prihoda u najvećoj je mjeri rezultat novog investicijskog ciklusa, koji je, s povećanjem konkurentnosti, odnosno povećanjem kvalitete usluga i podizanjem kategorije smještaja u hotelima i kampovima, omogućio povećanje cijena. I to sve unatoč činjenici da dio smještajnih kapaciteta zbog radova na njihovu uređenju nije bio u funkciji dio godine. Ovogodišnju glavnu turističku sezonu dio objekata dočekao je obnovljen i osvježen, poput luksuznog hotela Katarina u Selcu, kojemu je obnovljeno južno pročelje, a wellness-centar upotpunjen novosagrađenim unutarnjim bazenom. Novost su i preuređeni vanjski bazeni hotela Katarina, čija ukupna površina prelazi tisuću četvornih metara, što ih čini jednim od najvećih na ovom dijelu rivijere, a otvoreni su i za vanjske goste. Sve smještajne jedinice hotela Omorika, zajedno s novim depandansama te kompleks paviljona Resorta Ad Turres, dobili su ovoga proljeća potpuno novi izgled. U obnovu i uređenje objekata uloženo je do sada oko 106,5 milijuna kuna", naveli su iz tvrtke Jadran d.d.
Hotelsko poduzeće Jadran d.d. iz Crikvenice lanjske godine su preuzela dva obvezna mirovinska fonda, PBZ Croatia osiguranje d.d. i Erste plavi d.d., te za razvoj kompanije osigurala oko 450 milijuna kuna. Z. Rupčić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana