Novosti
SDP, HSS, HSU I SNAGA POTPISALI ZAJEDNIČKU DEKLARACIJU

Oporbene stranke protiv korupcije
Objavljeno 4. studenog, 2019.
Čelnici SDP-a, HSS-a, HSU-a i SNAGA-e potpisali su zajedničku Deklaraciju o borbi protiv korupcije. Tom prigodom predsjednik SDP-a Davor Bernardić istaknuo je "alarmantni podatak iz istraživanja" koji pokazuje da bi samo četiri posto građana prijavilo korupciju, odnosno 96 posto njih to ne bi učinilo.


- Na ljestvici percepcije korupcije posljednje tri godine tonemo među sve korumpiranije zemlje na svijetu - istaknuo je Bernardić, dodavši kako je korupcija znak i posljedica loše vlasti. "Hrvatska je osiromašena i opljačkana zemlja, a neki su se na tome obogatili. Na primjeru ove korumpirane vlade vidimo da se neki i dalje bogate i posljedice takvog stanja su katastrofalne", istaknuo je Bernardić, ocijenivši i kako situacija u pravosuđu nikad nije bila gora. Predsjednik SDP-a zaključio je da smatra potrebnim okupljanje političkih snaga opozicije, istih ili sličnih svjetonazora, kojima je borba protiv korupcije jedan od najvažnijih segmenata političkog djelovanja. "Ova deklaracija pokazuje spremnost i namjeru, ali je ona i obećanje da postoji politička volja i dužnost za borbu protiv korupcije. Politika za nas nije vlast, već odgovornost. Vlast za nas nije cilj, već sredstvo da u Hrvatskoj omogućimo dostojanstven život svakom čovjeku. Vlast ne smije biti korumpirana", zaključio je Bernardić.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak istaknuo je kako nova opozicijska snaga okupljena oko borbe protiv korupcije ima dovoljno znanja, želje i hrabrosti da "koruptivni HDZ" smjesti među police povijesti. Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja rekao je kako se hrvatski narod mora obračunati s korupcijom jer Hrvatska nema samo problem trenutne korupcije nego i kulture korupcije, koja se konstantno na različite načine opravdava. Predsjednik Glavnog odbora SNAGA-e Goran Aleksić rekao je kako su korupcija i klijentelizam rak-rana našeg društva te da je antikorupcijska deklaracija temelj za promjenu u Hrvatskoj. I.Bošnjak
Možda ste propustili...

UN O UTJECAJU PANDEMIJE NA TURIZAM

Ekonomija će trpjeti, ali manje od procjena

HR REJTING - PREFERENCIJE BIRAČA

U 4. izbornoj jedinici HDZ-u 32,4 % glasova

Najčitanije iz rubrike