Osijek
LOVAČKO DRUŠTVO JAREBICA

Ocjenjivali rad pasa ptičara u lovu
Objavljeno 4. studenog, 2019.

Antunovački lovci bili su u svom lovačkom domu i lovištu domaćini izlučnog natjecanja organiziranog uime Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza Osječko-baranjske županije. U Lovačkom društvu Jarebica Antunovac okupili se lovci na natjecanju županije za Kup svetog Huberta za pse ptičare.

- Ovo je već drugo okupljanje u našem lovačkom društvu, prvo smo imali 28. travnja, gdje su pristupili lovci sa 63 lovačka psa i koji su uspješno položili ispit prirođenih osobina pasa jamara, ptičara i goniča. Ovo sada bila je utakmica u kojoj se vršio odstrel fazana, pratio se rad psa na terenu, odnos psa i vodiča psa, odnosno lovca, ocjenjivalo se kako se pas ponaša u lovištu. Pas mora biti miran, vrši se odstrel, nakon čega pas mora odraditi svoj posao, odnosno pronaći fazana i aportirati, donijeti lovinu lovcu - pojasnio je Igor Kralik, novi predsjednik antunovačke Jarebice. Na ovoj su utakmici bili nazočni i lovnik Goran Krišto, tajnik Lovačkog društva Jarebica Dejan Dejanović, načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski, predsjednik županijskog Lovačkog saveza Zlatko Stolnik, dopredsjednik Antun Mak te sudci Trpimir Vidaković i Krešimir Bošnjak.

Psi koji budu najbolji zastupat će Osječko-baranjsku županiju na državnom natjecanju. Inače, kaže novi predsjednik Lovačkog društva Igor Kralik, društvo broji 25 aktivnih lovaca i ima vrlo dugu tradiciju. Kralik navodi da okupljaju članove iz Antunovca i Ivanovca.

- Vrlo smo aktivni i uključeni smo u aktivnosti koje provodi antunovačka jedinica lokalne samouprave, doniramo meso za manifestaciju Antunovački dani, surađujemo i s Kultruno-umjetničkim društvima, kuhamo.... Imamo iznimno dobar odnos s načelnikom Davorom Tubanjskim i pročelnikom Antom Modrićem - kaže Igor Kralik.

Davor Tubanjski potvrđuje da je suradnja lovaca s Općinom Antunovac više nego zadovoljavajuća.

- S razine Općine pomažemo i svim ostalim udrugama i ovom lovačkom društvu. Imaju novu upravu koja stvarno radi dobar posao. Podržavamo nastojanja da se mlade privuče u lovstvo. Uvijek gledamo, kada imaju dobre radove, dati im podršku s naše strane - kaže Tubanjski, koji se lovcima priključio u ovoj aktivnosti i uvjerio se u ono što su lovci napravili u proteklo vrijeme u Lovačkom domu i okolici.
D. Pejić
Psi koji se pokažu kao najbolji zastupat će Osječko-baranjsku županiju na državnom natjecanju
Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike