Autoglas
KRSTARICA MERCEDES-BENZ E220 D

Rabljeni se od novog razlikuje samo u cijeni
Objavljeno 5. studenog, 2019.
Osim po prijeđenih 34 tisuće kilometara, ni po kojem drugom detalju nije bilo moguće zaključiti da auto nije potpuno nov

Prema podatcima Centra za vozila Hrvatske, prošle godine u Hrvatsku je uvezeno 79.345 rabljenih automobila. U mnogim situacijama kupnja rabljenog vozila, i to još u inozemstvu, biva kupnja "mačka u vreći". No ne i u primjerima kompanije koja drži do svoga ugleda. To znači da će svaki kupac rabljenog Mercedes-Benza starog do pet godina kupljenog u, primjerice, Automobilima Škojo, zahvaljujući jamstvu kvalitete rabljenih vozila - Mercedes-Benz Certified, točno znati što dobiva za svoj novac.

U Automobilima Škojo, ovlaštenom prodavatelju i serviseru vozila Mercedes-Benz, sa salonima u Osijeku, Zagrebu i Splitu, dobili smo na test rabljeni automobil Mercedes-Benz E 220 d, koji je prvi put registriran u kolovozu 2017. Bila su to četiri dana pravog užitka. Vozili smo se autocestom od Osijeka do Rijeke pa potom po Istri - istarskom ipsilonu i lokalnim cestama. Naš je Mercedes prešao 34 tisuće kilometara i zapravo osim tog broja na digitalnom brojčaniku, ni po bilo kojem drugom detalju nije bilo moguće zaključiti da automobil nije potpuno nov.

Mala potrošnja
U njemu je dizelski motor zapremnine 1950 kubičnih centimetara sa 194 KS i automatskim devetostupanjskim mjenjačem i doista mnogo opreme koja vožnju ove prestižne limuzine čini ugodnom i itekako udobnom. Automobil koji može pojuriti za manje od osam sekundi do 100 km/h i najviše do 240 km/h doista oduševljava u vožnji. Na autocesti smo vozili u ekomodu i uglavnom smo koristili tempomat te ostali prilično iznenađeni kada smo na kraju dana u Rovinju vidjeli prosječnu potrošnju od samo 5,2 litre na sto kilometara. A nismo ga štedjeli... Još kada se uzme da je rezervoar zapremnine 66 litara, onda postane jasno zašto je potrebno tako rijetko posjećivati benzinsku postaju.

Svi modeli rabljenih vozila Mercedes-Benz u prodajnom katalogu Automobila Škojo obuhvaćeni su jamstvima kvalitete koja podrazumijeva Mercedes-Benz Certified, brenda koji je proizvođač Daimler-Benz osmislio za prodaju provjerenih rabljenih vozila unutar svoje prodajne mreže.

Tek razrađen...
Za te automobile jamči Daimler-Benz. To znači da su sva ponuđena rabljena vozila u vrhunskom tehničkom stanju.

- Vozila su prošla inspekciju i provjeru u minimalno 50 točaka vrhunski educiranih servisnih djelatnika. Ako je u nekim rijetkim slučajevima bilo potrebe za nekim popravcima, korišteni su isključivo originalni rezervni dijelovi. Kupnja rabljenog automobila iz linije Mercedes-Benz Certified gotovo da se ne razlikuje od iskustva kupnje potpuno novog Mercedes-Benzova vozila. Osim u cijeni - naglasio je Roberto Škugor iz Automobila Škojo.

Cijena modela koji smo imali na testu je 349.900 kuna. Takav novi automobil s jednakim paketom opreme stoji nešto više od 550 tisuća kuna. I onda dolazimo do jako važne računice koja jasno pokazuje da izvrstan automobil star dvije godine s jamstvom kupac dobiva za čak 200 tisuća kuna manje u odnosu prema novome autu. Posve je jasno zašto hrvatski kupci koji žele Mercedes vrlo rado kupuju rabljena vozila. U Automobilima Škojo ove godine prodali su 50-ak novih Mercedesa i oko 200 rabljenih.

Igor Mikulić
SERVISIRANI AUTI
Sva vozila imaju originalnu servisnu knjižicu iz koje je vidljivo da su od prve kupnje neprestano servisirana u ovlaštenoj Mercedes-Benz servisnoj mreži. Svako isporučeno vozilo Mercedes-Benz Certified do prvog sljedećeg servisa ima minimalno šest mjeseci, odnosno treba prijeći 7500 kilometara. Za kupce su osigurane testne vožnje, ponude financiranja kupnje i osiguranja, a moguća je i kupnja po principu zamjene “rabljeno za rabljeno” uz fer i kvalitetnu procjenu vozila koje kupac nudi. Jamstvo je 12 mjeseci ili 20.000 km.
5,2

litre bila je prosječna potrošnja na četverodnevnom testu
349.900

kuna cijena je testnog Mercedesa, 200.000 manje od novog
Posve je jasno zašto hrvatski kupci koji žele Mercedes vrlo rado kupuju rabljena vozila