Sport
TRENER OSIJEKA MIRAN NAKON VELIKE POBJEDE

Bilo je važno vjerovati!
Objavljeno 4. studenog, 2019.
- Najvažnije je na poluvremenu uvjeriti momčad da je preokret moguć - kaže Kulešević

Trener Osijeka Ivica Kulešević bio je prilično miran s obzirom na razvoj i rasplet utakmice protiv Rijeke. Kulešević je miran, iako je njegova momčad postigla čudesan rezultatski preokret u drugom dijelu susreta u koji je ušla s dva pogotka prednosti.


Kredit Kuleševiću treba dati jer je očito na odmoru uspio uvjeriti momčad kako susret nije gotov, a osim toga povukao je i prave poteze ubacivši u igru Ndockyta i Mbokgua koji su pokrenuli lavinu bijelo-plavih napada koji su donijeli preokret.


- Mislim da su gledatelji vidjeli pravi derbi. Rijeka je u prvom poluvremenu znala iskoristiti naše pogreške. Bila je bolja, ali ne bih rekao da nas je razbila. Mi smo imali problema u protoku lopte, imali smo previše dodira pa nam je igra izgledala sporo i k tome smo šokirani pogodcima, prvim nakon naše pogreške, a drugi je pao u sudačkoj nadoknadi. U takvim okolnostima nije bilo lako ući u svlačionicu na poluvremenu i uvjeriti momčad kako još ništa nije gotovo. No dečki su reagirali jako dobro, Ndockyt je unio puno živosti u naš napad i uspjeli smo napraviti veliki preokret i doći do iznimno važne pobjede - rekao je strateg bijelo-plavih.


Što se s Osijekom događalo u prvom poluvremenu?


- Imali smo određenih problema, možda je malo nedostajalo samopouzdanja. Nismo imali pravi balans i konekciju između zadnje linije i napada. Pilj i Žaper nisu na pravi način preuzimali loptu od stopera zbog čega nismo mogli uhvatiti pravi ritam.


Na kraju susreta navijači su zvali igrače pred istok, ali oni su došli pozdravili se te su otišli, iako ih je Kohorta zvala natrag.


- Ne znam što se događalo nakon susreta. Možda su igrači željeli izraziti svoje nezadovoljstvo animozitetom koji se pojavljuje na tribinama. Ako ne vodimo 2:0 u prvih 15 minuta, znaju krenuti uvrede. Što sam samo ja morao slušati od dijela publike u prvom dijelu, a to je teško prihvatiti. No nije moje da o tome razglabam. Radim, vodim i pripremam momčad najbolje što znam i mogu - zaključio je Kulešević.


Trener Rijeke Simon Rožman nije bio baš previše rječit nakon, za njega, šokantnog preokreta i poraza u Gradskom vrtu. Na poluvremenu je sve izgledalo sjajno za njegovu momčad, no u nastavku susreta utakmica je otišla u posve drugom smjeru. Njegova momčad jednostavno nije znala naći odgovor na Osijekovu "va banque" igru i na kraju je prosula veliku prednost koju je imala nakon prvih 45 minuta.
- Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, možda i najbolje otkako sam došao na klupu Rijeke. Željeli smo biti agresivni i držati loptu kod sebe. Takav je dogovor bio i za drugo poluvrijeme. Znali smo da će Osijek krenuti na "sve ili ništa", ali nismo se snašli u tom prvom naletu domaćina pa je samo bilo pitanje trenutka kada ćemo primiti prvi pogodak, a kada se to dogodilo, nestali smo s terena iako smo imali igrača više u sredini terena. Imamo iskusnu momčad koja si ne bi smjela dopustiti na ovakav način izgubiti dva pogotka prednosti nakon prvih 45 minuta - rekao je trener Rijeke.


Dalibor Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike